Συνάντηση ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ με κλιμάκιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας
Μία εθνική στρατηγική ανάπτυξης και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα μειώσει σημαντικά την ανεργία, υπογράμμισαν, μεταξύ άλλων, τα προεδρεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και της ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματιοβιοτέχνες), στο κλιμάκιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), κατά την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΕΕ.
Μία εθνική στρατηγική ανάπτυξης και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα μειώσει σημαντικά την ανεργία, υπογράμμισαν, μεταξύ άλλων, τα προεδρεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και της ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματιοβιοτέχνες), στο κλιμάκιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), κατά την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΕΕ.
Η συνάντηση είχε ως θέμα την προετοιμασία της διημερίδας του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στην Αθήνα στις 25-26 Ιουνίου
Κατά τη συζήτηση, καταγράφηκαν οι άξονες που θα αναπτυχθούν το συνέδριο του ILO στην Αθήνα, οι οποίοι κατά σειρά έχουν ως εξής:
1) Ενίσχυση της απασχόλησης στις Μμε επιχειρήσεις.
2) Σχεδιασμός προγραμμάτων για τα νοικοκυριά χωρίς ούτε ένα εργαζόμενο.
3) Ενίσχυση των εισοδημάτων και καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.
4) Σύνδεση εκπαίδευσης και κατάρτισης με την απασχόληση.
5) Κοινωνική οικονομία.
6) Κοινωνικός διάλογος στην Ελλάδα.
Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας χαιρέτισαν το γεγονός ότι στην προμετωπίδα του ILO τίθεται η ενίσχυση της απασχόλησης στις ΜμΕ, καθότι αυτές αναγνωρίζονται ως ο κατεξοχήν πυλώνας για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Παράλληλα, τόνισαν την ανάγκη για μία ουσιαστική εξ’ υπαρχής ανοικοδόμηση του κοινωνικού διαλόγου στο χώρο της εργασίας, ο οποίος έχει στην ουσία ακυρωθεί με τις παρεμβάσεις στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Τέλος, αναφέρθηκαν για μία ακόμη φορά στην δυσμενή οικονομική συγκυρία που αναγκάζει το ILO να επισκέπτεται τόσο συχνά τη χώρα μας και επεσήμαναν ότι η επιχειρηματικότητα έχει πληγεί βαρύτατα από την κρίση και αντίστοιχα έχουν πληγεί και οι θέσεις εργασίας που προσφέρει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- H Δύση φοβάται πως η Ρωσία τοποθέτησε Ορέσνικ στη Λευκορωσία
- Συμβούλιο Ασφαλείας: Έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα για την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
- Γουινέα: Ομάδα ενόπλων «εξουδετερώθηκε» στην πρωτεύουσα Κονακρί, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες
- Χιόνι και πάγος δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες των ΗΠΑ – Στα λευκά η Νέα Υόρκη
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»