Ερώτηση Αλ.Τσίπρα στη Βουλή για την «προστασία φωτορεπόρτερ από αστυνομική αυθαιρεσία»
Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης «για την προστασία των φωτορεπόρτερ από την αστυνομική αυθαιρεσία» κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ακόμη 24 βουλευτές.
Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης «για την προστασία των φωτορεπόρτερ από την αστυνομική αυθαιρεσία» κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και ακόμη 24 βουλευτές.
Η ερώτηση κατατέθηκε μετά από έγγραφη καταγγελία που δημοσιοποιήθηκε στον Τύπο και το Διαδίκτυο, στις 17 Μαΐου 2013, σύμφωνα με την οποία, φωτορεπόρτερ του Associated Press οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από αξιωματικό και άνδρες της Ομάδας «Ζ», που επιχείρησαν να τον εμποδίσουν την ώρα που φωτογράφιζε έναν άστεγο στην πλατεία Αριστοτέλους.
«Μια λειτουργία της Αστυνομίας που χαρακτηρίζεται από τέτοια, κάθε άλλο παρά ‘μεμονωμένα’ περιστατικά, προσιδιάζει περισσότερο σε αυτή ενός αυτονομημένου μηχανισμού, που χλευάζει χωρίς προσχήματα τον δημοκρατικό της ρόλο και τελικά θα μπορούσε να αποτελέσει και απειλή για τη δημοκρατία» αναφέρεται στην ερώτηση, με την οποία σημειώνεται ότι «η ανταπόκριση του υπουργού απέναντι στα φαινόμενα είναι ελλιπής και διεκπεραιωτική».
Ανάμεσα στα ερωτήματα που τίθενται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης είναι αν προτίθεται, και πότε, να αναλάβει τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία ώστε το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. των επιμέρους σωμάτων, και πριν από όλα των «ειδικών», να φέρουν ανοικτά διακριτικά κατά την ώρα υπηρεσίας τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Γκριμάλντο παραδέχεται ότι καλοβλέπει τη Μίλαν
- Άγιος Δημήτριος: «Από την κοπέλα ξεκίνησε το κακό» λέει ο παππούς του δράστη – Τι θα ισχυριστεί ο 20χρονος στον ανακριτή
- Τραγωδία στον Βόλο – Νεκρή σε τροχαίο 44χρονη μητέρα δύο παιδιών στον Αλμυρό
- Ο Μάικ Ζαμπίδης συναντήθηκε με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ενόψει του αγώνα με τον Μεϊγουέδερ (vid)
- Η Τζένιφερ Λόπεζ φλεξάρει τους κοιλιακούς της και βάζει φωτιά στα social media
- Κρήτη: Μυστήριο με τα μηνύματα του αγνώστου «Γιώργου» στον 40χρονο που δολοφόνησε τη 43χρονη
