Σεισμός 4,1 βαθμών νότια του Ηρακλείου Κρήτης
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών, κατά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 7 το πρωί της Πέμπτης, νότια του Ηρακλείου, στον υποθαλάσσιο χώρο του Λιβυκού πελάγους και έγινε αισθητή στο Τυμπάκι και τις γύρω περιοχές.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών, κατά τοΓεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 7 το πρωί της Πέμπτης, νότια του Ηρακλείου, στον υποθαλάσσιο χώρο του Λιβυκού πελάγους και έγινε αισθητή στο Τυμπάκι και τις γύρω περιοχές.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η δόνηση ήταν 4,5 βαθμών.
To επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 128 χλμ. νότια του Ηρακλείου και 70 χλμ. νοτιοανατολικά του Τυμπακίου, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού στα 44 χιλιόμετρα.
Νωρίτερα, στη νότια Κρήτη είχαν καταγραφεί δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις, η μια στις 3:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης, μεγέθους 3 βαθμών και σε απόσταση 6 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Γαύδου, και η άλλη στις 6:41 το πρωί, μεγέθους 3,1 βαθμών κοντά στο Ελαφονήσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
- Σχέσεις: Πόση «δύναμη» έχουμε πάνω στον σύντροφό μας;
- Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή – Το πασχαλινό τραπέζι και η «αγορά δύο ταχυτήτων»
- Μπακς – Σέλτικς 101-133: Νέος διασυρμός για τα «Ελάφια» χωρίς τον Αντετοκούνμπο (vids)
- ΟΗΕ: Αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα η ψηφοφορία επί του σχεδίου προστασίας για τα στενά του Ορμούζ
- Λακωνία: Βίντεο ντοκουμέντο με γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα στον δρόμο, προτού αφήσει την τελευταία της πνοή
- «Ο Τελευταίος Αντάρτης» επιστρέφει στο Θέατρο Άβατον για 8 παραστάσεις
- Η λιτότητα της ΕΠΟ ξεκινά από τη διαιτησία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442