Στη Γερουσία φτάνει η αμερικανική μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση
Το τελευταίο εμπόδιο για να φτάσει στην Ολομέλεια της αμερικανικής Γερουσίας πέρασε η μεταρρύθμιση για το μεταναστευτικό, παίρνοντας το πράσινο φως από την αρμόδια επιτροπή του Σώματος. Το νέο πλαίσιο, που αναμένεται να συζητηθεί στο Κογκρέσο τον επόμενο μήνα, δημιουργεί διαδικασίες για τη νομιμοποιήση μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στις ΗΠΑ και κίνητρα με στόχο να προσελκυθούν περισσότεροι ξένοι υψηλών προσόντων -περιλαμβάνοντας επίσης μέτρα για την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης.
Το τελευταίο εμπόδιο για να φτάσει στην Ολομέλεια της αμερικανικής Γερουσίας πέρασε η μεταρρύθμιση για το μεταναστευτικό, παίρνοντας το πράσινο φως από την αρμόδια επιτροπή του Σώματος.
Το νέο πλαίσιο, που αναμένεται να συζητηθεί στο Κογκρέσο τον επόμενο μήνα, δημιουργεί διαδικασίες για τη νομιμοποιήση μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στις ΗΠΑ και κίνητρα με στόχο να προσελκυθούν περισσότεροι ξένοι υψηλών προσόντων -περιλαμβάνοντας επίσης μέτρα για την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης.
Μετά από πενθήμερες συζητήσεις και τροποποιήσεις, η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας ενέκρινε με 13 υπέρ και 5 κατά το νομοσχέδιο. Μαζί με 10 Δημοκρατικούς γερουσιαστές, υπερψήφισαν και 3 Ρεπουμπλικανοί.
Οι τροποποιήσεις δεν επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στον πυρήνα του νομοσχεδίου. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε την έκβαση της ψηφοφορίας, λέγοντας πως «κανένα από τα μέλη της επιτροπής δεν πήρε ακριβώς ότι ήθελε, όπως ούτε και εγώ, στο τέλος όμως οφείλουμε στον αμερικανικό λαό να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Η ΚΝΕ για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
- Μπράιτον: Εκτός για μήνες ο Τζίμας
- Οκτώ σκάφη προσδέθηκαν για πρώτη φορά ταυτόχρονα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
- Νέα Ζηλανδία: Ύστερα από αναμονή ημερών ανακτήθηκε αυγό Φαμπερζέ που είχε… καταπιεί κλέφτης
- Χρόνος, φθορά, αμφισβήτηση, φιλοσοφία: Ο εικαστικός κόσμος της Λυδίας Δαμπασίνα είναι φτιαγμένος από ερωτήματα
- Αγρίνιο: Τρεις 13χρονες συνελήφθησαν για μπούλινγκ σε συμμαθήτριά τους
