Νεκρός σε συμπλοκή στο Μεξικό ο εγγονός του Μάλκολμ Χ
Την τελευταία του πνοή άφησε στο Μεξικό ο εγγονός του αμερικανού ακτιβιστή και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάλκολμ Χ, ο Μάλκολμ Σαμπάζ. Ο 29χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια συμπλοκής σε κέντρο διασκέδασης σε δημοφιλή τουριστική περιοχή.
Την τελευταία του πνοή άφησε στο Μεξικό ο εγγονός του αμερικανού ακτιβιστή και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάλκολμ Χ, ο Μάλκολμ Σαμπάζ. Ο 29χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια συμπλοκής σε κέντρο διασκέδασης σε δημοφιλή τουριστική περιοχή.
Σε ανακοίνωση του υπουργείο Δικαιοσύνης του Μεξικού αναφέρεται πως έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη δολοφονία -όπως χαρακτηρίζεται- του 29χρονου Σαμπάζ, ο οποίος κατέληξε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου στην Πόλη του Μεξικού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Σαμπάζ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με «πολλαπλά τραύματα που προκλήθηκαν προφανώς από πυροβολισμούς».
Ο Μάλκομ Σαμπάζ ήταν ο γιος του Κουεμπίλα Σαμπάζ, δευτερότοκου γιου του Μάλκολμ X, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1965.
Ο Σαμπάζ είχε επανειλημμένως απασχολήσει την αστυνομία καθώς μόλις στα 12 του χρόνια είχε κατηγορηθεί για τον εμπρησμό του σπιτιού της γιαγιάς του, η οποία και πέθανε από εγκαύματα. Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και εμπρησμό και εξέτισε τετραετή ποινή φυλάκισης σε κέντρο κράτησης ανηλίκων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ο Τραμπ εκτιμά ότι θα καθυστερήσει «περίπου ένα μήνα» το ταξίδι του στην Κίνα
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: 2+1 ανοιχτές πληγές
- Οι πιο ακριβοπληρωμένοι τραπεζίτες της Ευρώπης
- Γιορτή σήμερα 17 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Κίνα: Θα σπάσει τον «χρυσό κανόνα» των διεθνών σχέσεων;- Η συζήτηση πίσω από την επίσημη διπλωματία
- OLAF: «Άλλα κόλπα» με τα προγράμματα κατάρτισης – Η Ε.Ε. ζητά από την Ελλάδα να επιστρέψει 1,6 εκατ. ευρώ

