Ποιοι λόγοι οδήγησαν σε παραίτηση τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς
Δύο ήταν τα θέματα που φαίνεται πως οδήγησαν τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη στην απόφαση να ζητήσουν να μην ανανεωθεί η θητεία τους. Πάντως, δικαστικές πηγές εμφανίζονται επικριτικές απέναντί τους, εκλαμβάνοντας την απόφαση αυτή ως αποφυγή της κρίσης τους από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, που στις 20 Μαΐου θα συνεδρίαζε με αντικείμενο την παραμονή ή μη των δύο εισαγγελέων στο αξίωμά τους.
Το δεύτερο θέμα -σύμφωνα με Το Βήμα- ήταν η έλλειψη συνεργασίας με την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Παρ’ ότι η επιλογή τους έγινε κυρίως με εισήγηση του προϊσταμένου τους Νίκου Παντελή, οι σχέσεις τους χαρακτηρίζονται το τελευταίο διάστημα ψυχρές έως ανύπαρκτες.
Τον τελευταίο καιρό οι δύο εισαγγελείς ερευνούσαν την υπόθεση των παράνομων δανειοδοτήσεων και επιχορηγήσεων εταιρειών, ενώ εκκρεμεί το πόρισμά τους για τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς και για τη δανειοδότηση των κομμάτων.
Πάντως, δικαστικές πηγές επικρίνουν την κίνηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, αναφέροντας στην Καθημερινή πως η ενέργειά τους να δηλώσουν ουσιαστικά παραίτηση εκλαμβάνεται ως αποφυγή της κρίσης του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου που στις 20 Μαΐου θα συνεδρίαζε με αντικείμενο την παραμονή ή μη των δύο εισαγγελέων στο αξίωμά τους.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανανέωση της θητείας τους προβλημάτιζε τον Αρειο Πάγο, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς είχαν ανοίξει δεκάδες δικογραφίες, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν τις έρευνες παρά μόνο για ελάχιστες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι νέοι στην Ουγγαρία έδιωξαν τον Ορμπάν από την εξουσία – Ο λόγος που έχασε τις εκλογές
- Νέα σενάρια για Σέλτικς και Αντετοκούνμπο!
- 3D: Συνελήφθη ο frontman των Massive Attack σε διαμαρτυρία υπέρ της Palestine Action
- Ηράκλειο: Στις φλόγες χώρος ενοικιαζόμενων οχημάτων – Δείτε βίντεο
- Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν ήταν το τελευταίο μου ματς με τους Μπακς – Δεν μου έχουν προσφέρει συμβόλαιο…»
- Ο μαυρόγυπας «Ιωάννα» επέστρεψε στη Δαδιά και ανανέωσε την ελπίδα
