Έντονη κριτική ΣΥΡΙΖΑ στην έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα
Έντονες διαφωνίες για το περιεχόμενο της έκθεσης του ΔΝΤ σχετικά με την ελληνική οικονομία διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «επιχειρεί να δικαιολογήσει τις επιλογές που έγιναν μέσω του μνημονίου, για τις οποίες άλλωστε έχει συνευθύνη». Προσθέτει πως «το γεγονός ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο 'λάθος του πολλαπλασιαστή', δηλαδή στη λάθος συνταγή, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές».
Έντονες διαφωνίες για το περιεχόμενο της έκθεσης του ΔΝΤ σχετικά με την ελληνική οικονομία διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «επιχειρεί να δικαιολογήσει τις επιλογές που έγιναν μέσω του μνημονίου, για τις οποίες άλλωστε έχει συνευθύνη». Προσθέτει πως «το γεγονός ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο ‘λάθος του πολλαπλασιαστή’, δηλαδή στη λάθος συνταγή, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές».
Για το δημόσιο χρέος, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η αναφορά σε ένα ενδεχόμενο νέο κούρεμα αποδεικνύει πως οι μέχρι τώρα μνημονιακές πολιτικές όχι μόνο δεν μείωσαν το χρέος, αλλά το γιγάντωσαν, ενώ από τη στιγμή που δεν εντάσσεται ένα τέτοιο μέτρο σε ένα άλλο πλαίσιο αναπτυξιακής πολιτικής, θα είναι ατελέσφορο.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι όσα αναφέρει ως «επιτεύγματα» της ελληνικής προσπάθειας μεταφράζονται με πραγματικούς όρους στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης, τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, την απαξίωση παραγωγικών υποδομών και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Το συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «αυτό που δεν λέει η έκθεση του ΔΝΤ είναι πως τα τρία χρόνια του μνημονίου ήταν χαμένα για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες ανθρωποθυσίες και το γνωρίζουν καλά οι άνεργοι, οι νέοι που μεταναστεύουν, οι χρεοκοπημένοι μικροεπιχειρηματίες και τα χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς εισόδημα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Από το σεξ απίλ έως την ακροδεξιά, η Μπριζίτ Μπαρντό συμβόλιζε μια Γαλλία σε μετάβαση
- Αντρέας Γεωργίου: Η βόλτα στη θάλασσα με την 4 μηνών κορούλα του
- Κεντρική Μακεδονία: Σοβαρά προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους
- Forbes: Στις 40 πιο ακριβές ομάδες του κόσμου μόνο δύο ποδοσφαιρικές – Πού βρίσκονται Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Συνάντηση Τραμπ και Νετανιάχου στη Φλόριντα για τη Γάζα – Τι άλλο θα συζητήσουν
- Ο ΠΑΟΚ κινείται και για Πουλακίδα – Ποιος είναι ο ομογενής γκαρντ που αγωνίζεται στη G-League (vids)
