Παίρναμε χρήματα από τη CIA για βοήθεια, παραδέχεται ο Καρζάι
Ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι παραδέχτηκε μεν ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, ένας οργανισμός που εποπτεύεται από την Προεδρία, έλαβε κατά την τελευταία δεκαετία χρήματα από την CIA, αλλά προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία του γεγονότος εξηγώντας ότι τα ποσά «δεν ήταν πολλά».
Ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι παραδέχτηκε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, ένας οργανισμός που εποπτεύεται από την Προεδρία, έλαβε κατά την τελευταία δεκαετία χρήματα από την CIA.
«Ναι, το Συμβούλιο έχει λάβει χρήματα από την CIA κατά την τελευταία δεκαετία. Το ποσό δεν είναι πολύ σημαντικό, δήλωσε ο Καρζάι απαντώντας σε άρθρο των New York Times, για το θέμα αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την αφγανική προεδρία.
Ο Αφγανός πρόεδρος που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Φινλανδία ανέφερε ότι τα χρήματα δόθηκαν «για την υλοποίηση επιχειρήσεων καθώς και για τον υγειονομικό τομέα» και «για να πληρωθεί το ενοίκιο για τα σπίτια», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
«Η ενίσχυση αυτή ήταν πολύ χρήσιμη και είμαστε ευγνώμονες», προσθέτει.
Κατά το δημοσίευμα, πρόκειται για χρήματα που έφταναν για μια δεκαετία στην αφγανική προεδρία «σε βαλίτσες, σακίδια και πλαστικές σακούλες». Πάντως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Καρζάι πήρε προσωπικά χρήματα.
Αυτά τα «λεφτά-φάντασμα» ήταν η μεγαλύτερη πηγή διαφθοράς στο Αφγανιστάν, είπε Αμερικανός αξιωματούχος.
Επισήμως ούτε η CIA ούτε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν σχολίασαν το δημοσίευμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Λίμνη Μόρνου: Θεαματική άνοδος της στάθμης του νερού από τις βροχοπτώσεις
- Ίταλια: Άγρια δολοφονία 17χρονης – Ομολόγησε ο 20χρονος φίλος της
- Σπουδαία κίνηση: Ο Κουλιεράκης σκόραρε κι αφιέρωσε το γκολ στους αδικοχαμένους φίλους του ΠΑΟΚ (vid)
- Τα σημερινά εργαλεία της κατασκοπίας – Πώς παίζεται το «βρόμικο» παιχνίδι των υπερδυνάμεων
- Θύματα του γιατρού που καταδικάστηκε για «φακελάκι» αποκαλύπτουν – «Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει εγκληματήσει μόνο μία φορά»
- Ο Τίμοθι Μπάσφιλντ παραπέμπεται επισήμως σε δίκη με τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

