Συνελήφθη στα σύνορα ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που κατέρρευσε στο Μπαγκλαντές
Προσπαθώντας να διαφύγει στην Ινδία συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του οκταόροφου κτιρίου με εργοστάσια υφασμάτων που κατέρρευσε στο Μπαγκλαντές, θάβοντας στα ερείπιά του τουλάχιστον 377 άτομα. Ημέρες μετά την τραγωδία, τα συνεργεία προσπαθούν με μπουλντόζες να απομακρύνουν τα ερείπια αλλά οι ελπίδες για επιζώντες έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.
Προσπαθώντας να διαφύγει στην Ινδία συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του οκταόροφου κτιρίου με εργοστάσια υφασμάτων που κατέρρευσε στο Μπαγκλαντές, θάβοντας στα ερείπιά του τουλάχιστον 377 άτομα σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό.
Ημέρες μετά την τραγωδία, τα συνεργεία προσπαθούν με μπουλντόζες να απομακρύνουν τα ερείπια αλλά οι ελπίδες για επιζώντες έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.
Φαίνεται πως το κτίριο είχε άδεια μόνο για πέντε ορόφους, αλλά προσφάτως ο ιδιοκτήτης Μοχάμεντ Σοχέλ Ρανά προσέθεσε αυθαίρετα άλλους τρεις.
Σύμφωνα με τις αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ, στο κτίριο υπήρχαν εμφανείς ρωγμές την ημέρα πριν την κατάρρευση αλλά οι επιχειρήσεις καθησύχασαν τους εργαζομένους στα εργοστάσια υφασμάτων πως το κτίριο ήταν ασφαλές.
Ο Ρανά βρέθηκε την Κυριακή στη συνοριακή πόλη Μπεναπόλε, όντας άφαντος τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα και να διαφύγει στην Ινδία.
Ο Ρανά είναι επικεφαλής της ομάδας της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος στην περιφέρεια της Ντάκα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το «διάβασμα» του Μαρτίνεθ και η… πολυφωνία στην επίθεση – Έτσι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ η Βαλένθια (vids)
- Συντάξεις: Στις 19 Δεκεμβρίου οι πρώτες καταβολές
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά του Γερολιμένα Λακωνίας τα ξημερώματα
- Φέτα: Φόβοι για έλλειψη λόγω ευλογιάς προβάτων – Τι «είδε» το BBC
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ για την 7η συνεχόμενη νίκη στη Super League
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου με ευχές για τον Άγιο Νικόλαο που γιορτάζει σήμερα