Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι ο διχασμός βορρά-νότου, λέει ο Τσίπρας
Την κοινή διαπίστωση ότι με την ακολουθούμενη πολιτική οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου δεν μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση, έκαναν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο γγ του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρο. Αργότερα, ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Μάριο Σοάρες.
Την κοινή διαπίστωση ότι με την ακολουθούμενη πολιτική οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου δεν μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση, έκαναν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο γγ του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρο.
Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα, ανέφερε ότι παρά τις επιμέρους διαφορές υπήρξε συμφωνία για ανοιχτό διάλογο, διότι η συνεργασία των χωρών του Νότου και των πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν μια βιώσιμη λύση εξόδου από την κρίση είναι απαραίτητη προϋπόθεση, κάτι που θα ενισχύσει και τη διαπραγματευτική τους δύναμη.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι ο διχασμός ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο, δεν είναι η γερμανική Ευρώπη των πλεονασμάτων του Βορρά και της κοινωνικής διάλυσης στο Νότο.
» Το μέλλον της Ευρώπης είναι η αλληλεγγύη και πρέπει οι λαοί αυτό να το διεκδικήσουν» κατέληξε.
Τηλεφωνική εποικοινωνία με τον Μ.Σοάρες
Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες, ο οποίος -λόγω προβλημάτων υγείας- δεν μπόρεσε να μετακινηθεί στην Λισαβόνα για την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Σας θαυμάζω για τα κατορθώματά σας και σας εύχομαι κάθε επιτυχία» είπε ο πρώην πρόεδρος και έστειλε μήνυμα στον ελληνικό λαό για την ανάγκη ενότητας των χωρών του νότου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αγρότες: Έξω από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων τα τρακτέρ – Νέα μπλόκα στο Κάστρο Βοιωτίας και τη γέφυρα Ευήνου
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [07.12 – 13.12.2025]
- «Νυχτερινός Ποιμήν»: Επιχείρηση για τον εντοπισμό ανηλίκων σε νυχτερινά κέντρα – Δύο συλλήψεις
- Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι κωδικοί πρόσβασης στην Ελλάδα – Και είναι η χαρά των χάκερ
- Ολυμπιακός: «Πέταξε» για την Αστάνα η αποστολή των Πειραιωτών (vids, pics)
- Όσμπορν για Γλυπτά: «Το πιο δυσεπίλυτο πρόβλημα των τελευταίων 200 ετών απαιτεί ανοιχτό μυαλό»

