
Ανησυχεί για την οικονομική της κατάσταση η μεσαία τάξη στις ΗΠΑ
Η μεσαία τάξη των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τα οικονομικά της, αγανακτισμένη για το υψηλό κόστος των Πανεπιστημιακών διδάκτρων και είναι επικριτική απέναντι στους πολιτικούς και οικονομικούς ηγέτες της χώρας. Σύμφωνα με την έκθεση της Heartland Monitor Poll που δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη, το 50% των Αμερικανών θεωρεί ότι ανήκει στη μεσαία τάξη. Ωστόσο, λιγότερο από το 1/3 των Αμερικανών πιστεύει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες οδεύουν προς την σωστή κατεύθυνση.
Η μεσαία τάξη των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τα οικονομικά της, αγανακτισμένη για το υψηλό κόστος των Πανεπιστημιακών διδάκτρων και είναι επικριτική απέναντι στους πολιτικούς και οικονομικούς ηγέτες της χώρας.
Σύμφωνα με την έκθεση της Heartland Monitor Poll που δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη, το 50% των Αμερικανών θεωρεί ότι ανήκει στη μεσαία τάξη. Ωστόσο, λιγότερο από το 1/3 των Αμερικανών πιστεύει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες οδεύουν προς την σωστή κατεύθυνση.
Η πλειονότητα των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι τα οικονομικά ιδρύματα και οι επικεφαλής των μεγάλων επιχειρήσεων συμβάλουν στην επιδείνωση της κατάστασης της μεσαίας τάξης. Επιπλέον, τα 2/3 των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το Κογκρέσο λειτουργεί εις βάρος τους.
Σύμφωνα με την έρευνα, η μεσαία τάξη συνδέεται με την οικονομική ασφάλεια και την σταθερότητα εργασίας.
Ωστόσο, σχεδόν το 1/3 των αμερικανών, πιστεύει ότι οι διακοπές, οι μισθολογικές αυξήσεις, η ποιότητα στην νοσηλεία και η ασφάλεια στον εργασιακό τομέα είναι προνόμια της εύπορης τάξης.
Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Περιοδικού National Journal.έλαβαν μέρος 1.000 ενήλικες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δούκας για ήττα Όρμπαν: Κανένα καθεστώς που εργαλειοποιεί το κράτος δικαίου δεν είναι αήττητο
- Αφθώδης πυρετός: «Θυσιάζουν τη Λέσβο για να σωθεί η υπόλοιπη Ελλάδα»
- «Ούτε πόλεμος, ούτε ειρήνη»: Η ζωή στη Γάζα έξι μήνες μετά την «εκεχειρία»
- Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» για τον Στέφανο Μπορμπόκη (pics)
- Πάπας Λέων σε Ντόναλντ Τραμπ: Θα συνεχίσω να μιλάω ενάντια στον πόλεμο και να προωθώ την ειρήνη
- Ιωάννα Τούνη: Απαντά στις κακές γλώσσες με μια συμβουλή της μητέρας της

