Ανησυχεί για την οικονομική της κατάσταση η μεσαία τάξη στις ΗΠΑ
Η μεσαία τάξη των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τα οικονομικά της, αγανακτισμένη για το υψηλό κόστος των Πανεπιστημιακών διδάκτρων και είναι επικριτική απέναντι στους πολιτικούς και οικονομικούς ηγέτες της χώρας. Σύμφωνα με την έκθεση της Heartland Monitor Poll που δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη, το 50% των Αμερικανών θεωρεί ότι ανήκει στη μεσαία τάξη. Ωστόσο, λιγότερο από το 1/3 των Αμερικανών πιστεύει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες οδεύουν προς την σωστή κατεύθυνση.
Η μεσαία τάξη των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τα οικονομικά της, αγανακτισμένη για το υψηλό κόστος των Πανεπιστημιακών διδάκτρων και είναι επικριτική απέναντι στους πολιτικούς και οικονομικούς ηγέτες της χώρας.
Σύμφωνα με την έκθεση της Heartland Monitor Poll που δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη, το 50% των Αμερικανών θεωρεί ότι ανήκει στη μεσαία τάξη. Ωστόσο, λιγότερο από το 1/3 των Αμερικανών πιστεύει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες οδεύουν προς την σωστή κατεύθυνση.
Η πλειονότητα των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι τα οικονομικά ιδρύματα και οι επικεφαλής των μεγάλων επιχειρήσεων συμβάλουν στην επιδείνωση της κατάστασης της μεσαίας τάξης. Επιπλέον, τα 2/3 των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το Κογκρέσο λειτουργεί εις βάρος τους.
Σύμφωνα με την έρευνα, η μεσαία τάξη συνδέεται με την οικονομική ασφάλεια και την σταθερότητα εργασίας.
Ωστόσο, σχεδόν το 1/3 των αμερικανών, πιστεύει ότι οι διακοπές, οι μισθολογικές αυξήσεις, η ποιότητα στην νοσηλεία και η ασφάλεια στον εργασιακό τομέα είναι προνόμια της εύπορης τάξης.
Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Περιοδικού National Journal.έλαβαν μέρος 1.000 ενήλικες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αφγανιστάν: Κυρώσεις της Αυστραλίας σε μέλη της de facto κυβέρνησης των Ταλιμπάν
- Νότια Αφρική: Δολοφονείται μάρτυρας για εγκλήματα του δικαστικού συστήματος
- Κατεχόμενα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γιο του Ερντογάν στον Ερχιουρμαν
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας