Χώρο κράτησης για οικονομικά εγκλήματα αναζητά η κυβέρνηση
Ένα στρατόπεδο εντός Αττικής, προκειμένου να μετατραπεί σε χώρο κράτησης για κατηγορούμενους ή καταδικασθέντες για οικονομικά εγκλήματα, αναζητά η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ.Καραγκούνης.
Ένα στρατόπεδο εντός Αττικής, προκειμένου να μετατραπεί σε χώρο κράτησης για κατηγορούμενους ή καταδικασθέντες για οικονομικά εγκλήματα, αναζητά η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ.Καραγκούνης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι πρέπει να βρεθούν νέοι χώροι στα αγροτικά καταστήματα κράτησης για αυτούς με ποινές μέχρι δύο έτη και για οικονομικά εγκλήματα, ώστε να είναι περισσότερο ανθρώπινες οι συνθήκες κράτησης.
Μέχρι να γίνει αυτό, όπως είπε ο υφυπουργός, αναζητείται στρατόπεδο εντός της Αττικής ώστε, με την κατάλληλη διαμόρφωση, να μπορεί να φιλοξενήσει κρατούμενους σε ανθρώπινες συνθήκες.
Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός, μέχρι να δημιουργηθούν οι νέες δομές εντός των αγροτικών φυλακών, αναζητούνται χώροι από το υπουργείο για την κράτηση κρατούμενων με χαμηλή παραβατικότητα και για οικονομικές υποθέσεις.
Ο κ.Καραγκούνης επικαλέστηκε ως παράδειγμα την ύπαρξη δομής στην Κασσάνδρα η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες κράτησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ηράκλειο – «Μίνι μάρκετ» ναρκωτικών στην κατοχή δύο νεαρών
- «Κοντά στην Μπόρνμουθ o Μανδάς» (pic)
- ΕΕ: Συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση την Κυριακή – Εξετάζει σκληρή απάντηση στον Τραμπ για την επιβολή δασμών
- Παγετός και λευκά τοπία: Οι θερμοκρασίες και τα χιόνια τα επόμενα 24ωρα – Τι θα γίνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
- Το 47% των Γερμανών υπέρ μποϊκοτάζ του Μουντιάλ στις ΗΠΑ εάν ο Τραμπ συνεχίσει τις απειλές για Γροιλανδία
- AI σύντροφοι: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μετατρέπει τη μοναξιά σε εμπόρευμα
