Συνάντηση Στουρνάρα – Προβόπουλου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Η πρώτη γενική συνέλευση (στις συστημικές τράπεζες) για τις αυξήσεις κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, έγινε την περασμένη Τρίτη στην Alpha Bank.
Η β΄επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την αύξηση, στο πλαίσιο της κάλυψης των κεφαλαιακών της αναγκών, συνολικού ύψους 4,57 δισ. ευρώ.
Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεδριάσει το ΔΣ ώστε να αποφασίσει τους όρους της αύξησης κεφαλαίου. Ακολουθεί η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου και μετά η περίοδος άσκησης μέσα στο Μάιο.
Μετά την Alpha, σειρά παίρνουν Τράπεζα Πειραιώς (στις 26 του μηνός), Εθνική Τράπεζα στις 29 και Eurobank στις 30.
Η διαδικασία των αυξήσεων κεφαλαίου θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουνίου.
Το κρίσιμο στοίχημα είναι να εξασφγαλιστεί το 10% της συμμετοχής ιδιωτών στις αυξήσεις, ώστε να να μην ακυρωθεί ο ιδιωτικός χαρακτήρας των τραπεζών και περάσουν εξ ολοκλήρου υπό τον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Προετοιμάζονται για Τσίπρα και απαντούν με το πράσινο «μανιφέστο»
- Σεισμός 4 Ρίχτερ ανοιχτά του Γερολιμένα Λακωνίας
- Έτοιμο το κόμμα Τσίπρα – Μπήκαν οι πρώτες υπογραφές στην ιδρυτική διακήρυξη
- Είναι η άσκηση η «ασπίδα» κατά του άγχους;
- Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές – Έως 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Αρχεία Έπσταϊν: Αρχίζουν έρευνες στη Βρετανία – Τι ακριβώς περιμένουν στις ΗΠΑ;


