Νέο λιμάνι κρουαζιέρας στο χώρο του Φαληρικού Δέλτα
Στην προκήρυξη έργου, για νέο λιμάνι κρουαζιέρας στην Αττική, μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του Φαληρικού Δέλτα, αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Οικονομικών.
Στην προκήρυξη έργου, για νέο λιμάνι κρουαζιέρας στην Αττική, μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του Φαληρικού Δέλτα, αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ανάπτυξης, ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ Νικόλαος Μαντζούφας, έχει ήδη το σχετικό φάκελο του έργου και τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα και η σχετική προκήρυξη.
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου θα τρέξει ανεξάρτητα από τα σχέδια για την κρουαζιέρα.
Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς δέχεται τις αντιδράσεις φορέων και ιστιοπλοϊκών ομίλων για το συγκεκριμένο θέμα, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο θαλάσσιος χώρος του Φαληρικού Δέλτα αποτελεί ενιαίο εθνικό αθλητικό χώρο και θεωρούν αδιανόητο να επιδιωχθεί η τσιμεντοποίησή του.
Ο Οργανισμός Αθήνας στο σχέδιό του για το Ρυθμιστικό Σχέδιο «Αττικής 2021», αναφέρει ότι ο μόνος μικρού μεγέθους συμπληρωματικός χώρος κρουαζιέρας, θα μπορούσε να κατασκευασθεί στο Λαύριο υπό προϋποθέσεις και σε καμιά όμως περίπτωση στο Φαληρικό Όρμο.
Πηγές από την ακτή Μιαούλη ανάφεραν ότι ήδη μεγάλη αμερικανική εταιρεία βρίσκεται εδώ και καιρό σε διερευνητικές επαφές καθώς έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο, ενώ πρόσθεταν ότι η κατασκευή του νέου λιμανιού κρουαζιέρας θα πρέπει να έχει συμπληρωματικό χαρακτήρα ως προς τον Πειραιά και όχι ανταγωνιστικό.
Παράγοντες της αγοράς ανέφεραν ότι αυτή τη στιγμή το λιμάνι του Πειραιά έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές του, ενώ δεν υπάρχουν οι κατάλληλες οδικές υποδομές για να απορροφήσει τις χιλιάδες μετακινήσεις τουριστών και επιβατών της ακτοπλοΐας σε καθημερινή βάση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Ξαναχτυπά αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη από το Ντουμπάι o Γιασικεβίτσιους
- Το Ισραήλ χρησιμοποιεί φορτηγά πλοία στη διαδρομή Λεμεσός-Χάιφα για τον επαναπατρισμό γιατρών
- Δένουν κάβους τα πλοία την Πέμπτη, 5 Μαρτίου – 24ωρη απεργία από την ΠΝΟ
- Παναθηναϊκός: Ελληνικό ντουέτο με Τσάπρα και Τσαντίλα
- Streaming-μαμούθ: Paramount+ και HBO Max ενώνονται σε μία πλατφόρμα μετά το mega-deal των 110 δισ.

