Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Καμπανάκι κινδύνου στον B. Ecclestone για το GP του Μπαχρέιν

Καμπανάκι κινδύνου στον B. Ecclestone για το GP του Μπαχρέιν

Προληπτικό χαρακτήρα έχει η επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων, η οποία εδρεύει στο Μπαχρέιν, προς τον Bernie Ecclestone, ζητώντας του την ακύρωση του αγώνα. Με ψυχραιμία αντιμετωπίζουν την κατάσταση οι ομάδες.

Ομάδα Βρετανών, με την ιδιότητα των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων (APPG), που εδρεύει στο Μπαχρέιν, με επιστολή τους προς τον ισχυρό άνδρα της F1, Bernie Ecclestone, ζήτησαν την ακύρωση του Grand Prix του Μπαχρέιν την Κυριακή 21 Απριλίου.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «…είναι σαν να επιδιώκετε να δημιουργήσετε την ίδια αρνητική δημοσιότητα όπως πέρυσι». Η APPG απέστειλε ανάλογες επιστολές στις ομάδες, τους οδηγούς, τους παρουσιαστές, τους διαφημιζόμενους και όλους όσοι συμμετέχουν στη διοργάνωση. Η κίνηση αυτή έγινε ύστερα από κύμα διαδηλώσεων τις οποίες κατευθύνει η αντιπολίτευση του κυβερνώντος κόμματος της βασιλικής οικογένειας.

«Από τον Απρίλιο του 2012 πολλοί άνθρωποι, ιδίως παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη χώρα όπου βασιλεύει ο εκφοβισμός» αναφέρεται στην επιστολή. «Ο περσινός αγώνας έγινε υπό καθεστώς στρατιωτικού νόμου και περισσότεροι από 300 άνθρωποι συνελήφθησαν και έμειναν για μήνες στη φυλακή. Οι υπέρμαχοι της δημοκρατίας θα εκφράσουν την απέχθειά τους αν επιτρέψετε την διεξαγωγή του Grand Prix στο Μπαχρέιν, εν μέσω αποτρόπαιων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» καταλήγει το κείμενο.

Η Βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων αποτελείται από εκλεγμένα μέλη όλων των κομμάτων. Διαιρείται σε επιμέρους επιτροπές οι οποίες αναλαμβάνουν δράση τόσο μέσα στη χώρα, όσο και εκτός συνόρων, όπου η Μ. Βρετανία μπορεί να έχει παρουσία και συμφέροντα.

Στο μεταξύ, οι ομάδες της Formula 1 εφαρμόζουν «φυσιολογικά μέτρα ασφαλείας», ενόψει του αγώνα. Ερωτώμενοι από το BBC, οι υπεύθυνοι της Ferrari απάντησαν ότι «…είναι θέμα της FIA να μας ζητήσει να αυξήσουμε το επίπεδο ασφάλειας. Μέχρι τώρα δεν έγινε κάτι τέτοιο».

Στην Red Bull σχολίασαν ότι «…είμαστε προσεκτικοί και λαμβάνουμε της συνήθεις προφυλάξεις. Κατά τα άλλα προσεγγίζουμε τον αγώνα όπως όλους τους άλλους». Εκπρόσωπος της McLaren δήλωσε ότι «…η ομάδα θα μείνει σε ξενοδοχείο πολύ κοντά στην πίστα, το οποίο παρέχει υψηλό επίπεδο ασφάλειας, άρα δεν υπάρχει λόγος για επιπλέον μέτρα που πρέπει να πάρουμε εμείς».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η θέση της Williams αναφέροντας ότι «…εφαρμόζουμε τα φυσιολογικά μέτρα ασφάλειας στο Μπαχρέιν. Τίποτε άλλο».

Μόνο στη Mercedes GP δείχνουν κάπως επιφυλακτικοί αναφέροντας ότι «…η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και θα ακολουθήσουμε τις ταξιδιωτικές οδηγίες του υπουργείου Εξωτερικών. Έχουμε λάβει μέτρα ανάλογα με εκείνα που εφαρμόστηκαν πέρυσι, αλλά ζητάμε την κατανόησή σας, καθώς δεν θέλουμε να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες».

auto.in.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024