Σε απολογία καλούνται 13 πρώην στελέχη της μητρικής Siemens
Πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens Γερμανίας καλούν σε απολογία οι εφέτες ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση των λεγομένων «μαύρων ταμείων» της εταιρείας. Οι κλήσεις αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και σχετίζονται με το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του και όλες τις μεταγενέστερες επεκτάσεις της.
Πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens Γερμανίας καλούν σε απολογία οι εφέτες ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση των λεγομένων «μαύρων ταμείων» της εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές Μαρία Νικολακέα, Γιάννης Φιοράκης και Νίκος Πιπιλίγκας απέστειλαν κλήσεις για απολογία σε 13 πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας, της περιόδου 1998 έως 2004.
Μεταξύ αυτών, που πλέον καθίστανται κατηγορούμενοι, είναι ο πρώην πρόεδρος της Siemens, δύο πρώην μέλη του κεντρικού συμβουλίου και υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα τηλεπικοινωνιών.
Οι κλήσεις αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και σχετίζονται με το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του και όλες τις μεταγενέστερες επεκτάσεις της.
Οι εφέτες ανακριτές ζητούν από τα 13 πρόσωπα να εμφανιστούν μέσα στο επόμενο διάστημα (Ιούνιο- Ιούλιο) γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, προτίθενται να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ο Μητσοτάκης είναι βαρίδι για τη χώρα, άμεσα εκλογές» λέει ο Τσουκαλάς
- Πασχαλινές διακοπές χωρίς τον σκύλο: Τον προετοιμάζουμε και τον αφήνουμε σε καλά χέρια
- Ρωσία: Παγιδευμένοι 41 ανθρακωρύχοι από ουκρανική επίθεση – Τρεις νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (6/4): Πού θα δείτε Ελλάδα-Ουγγαρία και Νάπολι-Μίλαν
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρση της ασυλίας του ζητά ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΙΘ’)


