
Προσαγωγές και μία σύλληψη μετά τη συμπλοκή αντεξουσιαστών και χρυσαυγιτών
Σε 18 προσαγωγές και μία σύλληψη προχώρησε η αστυνομία στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας μεταξύ αντεξουσιαστών και χρυσαυγιτών στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Υψηλών Αλωνίων.
Σε 18 προσαγωγές και μία σύλληψη προχώρησε η αστυνομία στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας μεταξύ αντεξουσιαστών και χρυσαυγιτών στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Υψηλών Αλωνίων.
Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ένας 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων από τον αντεξουσιαστικό χώρο πέρασε έξω από κατάστημα εστίασης που βρίσκεται στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στο οποίο θεωρεί ότι συχνάζουν μέλη της Χρυσής Αυγής.
Στη συνέχεια ακολούθησε φραστικό επεισόδιο, που εξελίχθηκε σε πετροπόλεμο. Οι αντεξουσιαστές φεύγοντας από την πλατεία συγκεντρώθηκαν έξω από το «Μαραγκοπούλειο» κτίριο που τελεί υπό κατάληψη. Αμέσως μετά επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και έκαναν χρήση χημικών, ενώ οι αντεξουσιαστές άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.
Τις πρώτες πρωινές ώρες η ένταση εκτονώθηκε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από τα επεισόδια προκλήθηκαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Afrika Bambaataa: Πέθανε ο τραγουδιστής της χιπ χοπ σε ηλικία 68 χρόνων από καρκίνο
- Μυθικός «γύπας» ο Πέσιτς: Την… έπεσε στο flash interview σε Ιταλίδα δημοσιογράφο (vid)
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
- Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντνίπρο
- Ούτε «ψεκασμένη», ούτε «εξεγερμένη»: η «αντισυστημική ψήφος» αναζητά την πολιτική αλλαγή
- Low Productivity and the Investment Gap: “Thorns” for the Greek Economy

