Ανακοινώνεται η πώληση ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό
Την πώληση ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Τετάρτη, το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Σημειώνεται πως οι προσφορές για την απόκτηση των ακινήτων του Δημοσίου στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ είχαν ξεπεράσει τις δέκα. Τέσσερις προσφορές αφορούσαν στη διατηρητέα μονοκατοικία 810 τ.μ. στο πολυτελές Holland Park του Λονδίνου, τουλάχιστον τρεις την έκταση οκτώ στρεμμάτων στη Λευκωσία, τουλάχιστον δύο το 9όροφο κτίριο στη περιοχή Quartier Leopold στις Βρυξέλλες, και τουλάχιστον μία το 4όροφο κτίριο στο κέντρο του Βελιγραδίου.
Την πώληση ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Τετάρτη το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Πρόκειται για τις πρεσβευτικές κατοικίες σε Λονδίνο, Βρυξέλλες και Βελιγράδι καθώς και για ένα ακίνητο στην Λευκωσία. Το συνολικό τίμημα που θα εισπράξει το Δημόσιο ανέρχεται περίπου στα 40 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως οι οικονομικές προσφορές για την απόκτηση των ακινήτων του Δημοσίου στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ είχαν ξεπεράσει τις δέκα.
Τέσσερις προσφορές αφορούσαν στη διατηρητέα μονοκατοικία 810 τ.μ. στο πολυτελές Holland Park του Λονδίνου, τουλάχιστον τρεις την έκταση οκτώ στρεμμάτων στη Λευκωσία, τουλάχιστον δύο το 9όροφο κτίριο στη περιοχή Quartier Leopold στις Βρυξέλλες, και τουλάχιστον μία το 4όροφο κτίριο στο κέντρο του Βελιγραδίου.
Στην περίπτωση του ακινήτου στο Λονδίνο η τιμή εκκίνησης ήταν 22 εκατ. στερλίνες. Στη περίπτωση του κτιρίου συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ. στις Βρυξέλλες (σε περιοχή που στεγάζει υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) η τιμή εκκίνησης ήταν τα 3,24 εκατ. ευρώ. Όσο για το ακίνητο στο Βελιγράδι η τιμή εκκίνησης ήταν 2 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αιτωλοακαρνανία: Στον εισαγγελέα ο καθ΄ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 50χρονου
- Διαδηλώσεις στο Ιράν: Τουλάχιστον 5.000 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, λέει ιρανός αξιωματούχος
- Οι ευχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Ελ Κααμπί ενόψει τελικού: «Καλή επιτυχία» (pic)
- Shops Open Today in Greece as Winter Sales Kick Off
- Έρωτας τέλος: Μέγκαν Φοξ και MGK βάζουν ξανά «τελεία» στην σχέση τους μετά τη γέννηση της κόρης τους
- Σε δύσκολη θέση ο Τόμας Φρανκ στην Τότεναμ
