Μαζικές ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο
Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τον γενικό δείκτη να σημειώνει υψηλές απώλειες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Στις 16:10 ο γενικός δείκτης σημείωνε πτώση 2,36% στις 848,65 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 35,8 εκατ. ευρώ περίπου.
Ενδοσυνεδριακό χαμηλό είναι οι 843,81 μονάδες, ενώ λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών η αγορά είχε ανέλθει μέχρι τις 879,13 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραφε απώλειες 2,81% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 2,38%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών υποχωρούσε κατά 6,39%.
Ανοδικά κινούνταν 33 μετοχές, 97 πτωτικά και 18 παρέμεναν σταθερές.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ανοδικές τάσεις, ενώ άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ σε θετικό έδαφος δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ήταν υψηλότερα κατά 1,16%, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνε κέρδη 0,99% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχυόταν κατά 1,14%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε άνοδο 0,70% και στην Ιταλία 0,77%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Επική οργή» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του θεοκρατικού Ιράν – Ένας πόλεμος, πολλά ερωτήματα
- Εκτέλεση στην Καισαριανή: Φως στα… μυστικά των δημοπρασιών
- Το Ιράν ορκίζεται «την πιο καταστροφική επιχείρηση στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας»
- Ιράν: Ο Τραμπ δήλωσε μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Χαμενεΐ «πως υπάρχουν καλοί υποψήφιοι»
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική


