Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καταφεύγουν Έλληνες ομολογιούχοι της SNS Reaal
Καταγγελία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να καταθέσουν σήμερα, Δευτέρα, Έλληνες επενδυτές, πελάτες του τομέα Private Banking της HSBC στην Αθήνα, οι οποίοι υπέστησαν καθολικές ζημιές από την επένδυσή τους σε ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης της ολλανδικής τράπεζας SNS Reaal.
Καταγγελία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να καταθέσουν σήμερα Δευτέρα Έλληνες επενδυτές, πελάτες του τομέα Private Banking της HSBC στην Αθήνα, οι οποίοι υπέστησαν καθολικές ζημιές από την επένδυσή τους σε ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης της ολλανδικής τράπεζας SNS Reaal.
Η τράπεζα εθνικοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2013, με πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας και προεδρεύοντος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι χρεογράφων μειωμένης εξασφάλισης (subordinated) να χάσουν το σύνολο των χρημάτων που είχαν επενδύσει.
Περίπου 25 Έλληνες επενδυτές που έχασαν σχεδόν 3 εκατ. ευρώ από την κρατικοποίηση της προβληματικής τράπεζας κινούνται ήδη εναντίον της τράπεζας HSBC στην Αθηνά, η οποία φέρεται να τους διέθεσε το σχετικό ομόλογο, ελάχιστες μέρες πριν εθνικοποιηθεί η SNS Reaal.
Οι εν λόγω επενδυτές συγκεντρώθηκαν προχθές Σάββατο στην Αθήνα για να συντονίσουν τις ενέργειες τους. Στη σχετική συνάντηση μετείχε και ο κ. Φραν Φάας, εκπρόσωπος του συλλόγου των Ολλανδών ομολογιούχων (obligatiehouders SNS) που επλήγησαν από το «bail in» της SNS Reaal.
Όπως δήλωσαν στην εφημερίδα «Τα Νέα» παριστάμενοι στη συνάντηση, μεταξύ άλλων καταγγέλθηκε περίπτωση ομολογιούχου στον οποίο διατέθηκε ομόλογο της ολλανδικής τράπεζας από την HSBC στην Αθηνά στις 29 Ιανουαρίου 2013 -τρεις ημέρες πριν εθνικοποιηθεί η SNS Reaal- και η σύμβαση του οποίου έφερε προγενέστερη ημερομηνία απόκτησης του επενδυτικού προϊόντος.
Κάποιες από τους εν λόγω επενδυτές που ήδη έχουν αποστείλει εξώδικα στην HSBC θα καταθέσουν σήμερα επίσημη καταγγελία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναμένεται να ενημερώσουν για την υπόθεσή τους και τον επικεφαλής της Αρχής κ. Κωνσταντίνο Μποτόπουλο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
- Τουρκία: Συνελήφθη ο ροκ σταρ Χαλούκ Λεβέντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442