Η πλειονότητα των Γερμανών δεν κατανοεί τα αντιγερμανικά αισθήματα του Νότου
Καμία κατανόηση δεν δείχνει η πλειονότητα των Γερμανών στην παρομοίωση της Μέρκελ με τον Χίτλερ, όπως φάνηκε -οπτικά τουλάχιστον- στις διαδηλώσεις που έγιναν στην Κύπρο μετά το Eurogroup. Σύμφωνα με έρευνα του γνωστού περιοδικού Focus, το 56% των ερωτηθέντων δεν κατανοεί αυτή την εχθρότητα.
Καμία κατανόηση δεν δείχνει η πλειονότητα των Γερμανών στην παρομοίωση της Μέρκελ με τον Χίτλερ, όπως φάνηκε -οπτικά τουλάχιστον- στις διαδηλώσεις που έγιναν στην Κύπρο μετά το Eurogroup.
Σύμφωνα με έρευνα του γνωστού περιοδικού Focus, το 56% των ερωτηθέντων δεν κατανοεί αυτή την εχθρότητα.
Ιδιαίτερα αυστηροί εμφανίζονται οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών της Μέρκελ, οι οποίοι εκφράζουν την δυσφορία τους σε ποσοστό 60%.
Αντίθετα, τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων της Αριστεράς (Die Linke) δείχνουν κατανόηση για τις αντιγερμανικές εκδηλώσεις στις χώρες που πλήττονται από την κρίση.
Την άποψη της πλειοψηφίας των ερωτηθέντων συμμερίζεται και ο Ράινερ Μπρούντερλε, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελεύθερων.
«Οι Γερμανοί φορολογούμενοι κατανοούν τις ανησυχίες των Κυπρίων» λέει με νόημα στο περιοδικό, αλλά ξεκαθαρίζει ότι η Μέρκελ και η κυβέρνησή της έχουν κάνει τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
