Όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης της Νέας Υόρκης που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 29 Μαρτίου 2013, ανακοινώνεται ο νικητής για τον τίτλο του World Car of the Year που, για φέτος, πήγε στην έβδομη γενιά του VW Golf.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος πηγαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά σε μοντέλο της γερμανικής φίρμας, καθώς για το 2012 η επιτροπή του θεσμού η οποία αποτελείται από 66 δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου από 23 χώρες σε όλο τον κόσμο, είχε αναδείξει το VW up!

Σε ό,τι αφορά τους συνδιεκδικητές του τίτλου, αρχικά τα υποψήφια μοντέλα ήταν 42 από τα οποία, οι κριτές επέλεξαν δέκα: τα Golf VII, Audi A3, Mercedes-Benz A-Class, Volvo V40, Peugeot 208, Range Rover, Mazda6, Mazda CX-5, Porsche Boxster και Cayman, Toyota GT 86 και Subaru BRZ.

Εκτός από τον τίτλο του παγκόσμιου αυτοκινήτου της χρονιάς, ο συγκεκριμένος θεσμός αναδεικνύει το παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων της χρονιάς, κατηγορία στην οποία νικήτριες αναδείχθηκαν οι Porsche Boxster και Cayman, αλλά επίσης και το παγκόσμιο πράσινο αυτοκίνητο της χρονιάς, τίτλο τον οποίο απέσπασε το Tesla Model S. Σε ό,τι αφορά την κατηγορία σχεδίασης αυτοκινήτων του θεσμού, τον τίτλο κέρδισε η Jaguar F-Type.

auto.in.gr