Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Λούβρο το Μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα για το 2012

Το Λούβρο το Μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα για το 2012

Πολύ μπροστά από τα άλλα Μουσεία σε επισκεψιμότητα βρέθηκε το Λούβρο. Σύμφωνα με έρευνα της Art Newspaper, 9,7 εκατομμύρια άτομα επισκέφθηκαν το Λούβρο μέσα στο 2012 (ένα εκατομμύριο περισσότερα από το 2011). Το Μουσείο της γαλλικής πρωτεύουσας έχει ενισχυθεί από την πτέρυγα Ισλαμικής Τέχνης που οδήγησε σε αύξηση της επισκεψιμότητάς του.

Πολύ μπροστά από τα άλλα Μουσεία σε επισκεψιμότητα βρέθηκε το Λούβρο. Σύμφωνα με έρευνα της Art Newspaper, 9,7 εκατομμύρια άτομα επισκέφθηκαν το Λούβρο μέσα στο 2012 (ένα εκατομμύριο περισσότερα από το 2011).

Το Μουσείο της γαλλικής πρωτεύουσας έχει ενισχυθεί από την πτέρυγα Ισλαμικής Τέχνης που οδήγησε σε αύξηση της επισκεψιμότητάς του.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης, ενώ στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται τρία Μουσεία στο Λονδίνο.

Το Λονδίνο εμφανίστηκε ενισχυμένο από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Εξαιρετική ήταν η χρονιά, σύμφωνα με την έρευνα, για το Tate Modern που χάρη στην ρετροσπεκτίβα για τον Ντέμιεν Χερστ προσέλκυσε 5,3 επισκέπτες και ανέβηκε στην τέταρτη θέση, αφήνοντας στην πέμπτη θέση την Εθνική Πινακοθήκη (National Gallery).

Εντυπωσιακά νούμερα σημείωσαν και καινούρια Μουσεία, όπως το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Crystal Bridges στο Μπέντονβιλ του Αρκάνσας, με ελεύθερη είσοδο. Το Μουσείο συγκέντρωσε 565.448 επισκέπτες, τους διπλάσιους από ότι αναμενόταν. Αλλά και το Μουσείο Soumaya σε προάστιο της Πόλης του Μεξικού -επίσης με δωρεάν είσοδο- συγκέντρωσε 833.196 επισκέπτες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι καμία από τις 20 πιο δημοφιλείς εκθέσεις για το 2012 δεν πραγματοποιήθηκαν σε κάποιο από τα πέντε πρώτα μουσεία από άποψη επισκεψιμότητας.

Η πιο δημοφιλής έκθεση της χρονιάς ήταν αφιερωμένη στους μεγάλους Ολλανδούς ζωγράφους στο Μουσείο Μετροπόλιταν του Τόκιο. Εκθέματα όπως το «Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι» του Βερμέερ έφεραν 10.500 επισκέπτες ημερησίως στο Μουσείο. Η Ιαπωνία εμφανίζεται άλλη μία φορά στη λίστα με έκθεση ευρωπαϊκής τέχνης στο Εθνικό Μουσείο

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την τέχνη και στη Βραζιλία. Τρεις εκθέσεις της αποδείχθηκαν ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, ενώ η έκθεση A Bigger Picture με έργα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ σε μεγάλο καμβά και σε iPad βρέθηκε στην πέμπτη θέση της λίστας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024