
Συνάντηση Σαμαρά με Ρουπακιώτη και Δένδια για την κατάσταση στις φυλακές
Τους υπουργούς Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια θα δεχθεί το απόγευμα (18:30) της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Ρουπακιώτης θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την κατάσταση των φυλακών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει, πρώτον, την αύξηση των κονδυλίων του υπουργείου για την ενίσχυση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και, δεύτερον, τη δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας.
Τους υπουργούς Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια θα δεχθεί το απόγευμα (18:30) της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Ρουπακιώτης θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την κατάσταση των φυλακών (αριθμός κρατουμένων, ασφάλεια φυλακών, κ.λπ.), ενώ παράλληλα θα ζητήσει να αυξηθούν τα κονδύλια του υπουργείου προκειμένου να γίνουν προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων και να ενισχυθούν τα μέτρα ασφάλειας στα σωφρονιστικά ιδρύματα (σκοπιές, κάμερες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, τοποθέτηση εναερίων συρμάτων για να μην είναι δυνατή η προσέγγιση ελικοπτέρων κ.λπ.).
Επίσης, από την πλευρά του υπουργού Δικαιοσύνης θα ζητηθεί να κατασκευαστεί μια φυλακή υψίστης ασφαλείας ή μια από τις υπάρχουσες να μετατραπεί σε υψίστης ασφαλείας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ρουπακιώτης θα αναφέρει ότι οι τεχνικές, ο εξοπλισμός και οι κατασκευές των φυλακών, όπως και οι τρόποι φρούρησής τους είναι πλέον ξεπερασμένοι και υπολείπονται κατά πολύ των μεθόδων που ακολουθεί το οργανωμένο έγκλημα στην χώρα μας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΥΠΕΞ: «Το status quo του Παναγίου Τάφου πρέπει να τηρείται πλήρως από όλους και με καλή πίστη»
- Δεκαέξι άμαχοι δολοφονήθηκαν σε επίθεση ενόπλων στον δυτικό Νίγηρα
- Γιατί ο Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να πάει με trade στους Ορλάντο Μάτζικ
- Περιπέτεια για τρία άτομα στον Ψηλορείτη – Eπιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους από τα χιόνια
- Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από σήμερα έως τις 3 Απριλίου
- Απίστευτο: Ισραηλινός ποδοσφαιριστής ανοίγει πυρ στον νότιο Λίβανο – Έντονες αντιδράσεις προς τη FIFA (vid, pic)