Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Χρυσός» ο Πετρούνιας στους κρίκους, «αργυρός» ο Κοσμίδης στο έδαφος

«Χρυσός» ο Πετρούνιας στους κρίκους, «αργυρός» ο Κοσμίδης στο έδαφος

Οι διακρίσεις από τους Έλληνες γυμναστές συνεχίζονται. Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Challenger του Κότμπους, μια εβδομάδα μετά την πρώτη θέση που είχε κατακτήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Λα Ρος Σιρ-Ιόν στη Γαλλία. Λίγο νωρίτερα, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Λευτέρης Κοσμίδης στις ασκήσεις εδάφους. Ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης βαθμολογήθηκε με 15,125 από τους κριτές με το πρόγραμμα που παρουσίασε να έχει αρχική αξία 6,5.

Οι διακρίσεις από τους Έλληνες γυμναστές συνεχίζονται. Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Challenger του Κότμπους, μια εβδομάδα μετά την πρώτη θέση που είχε κατακτήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Λα Ρος Σιρ-Ιόν στη Γαλλία.

Ο Πετρούνιας παρουσίασε πρόγραμμα με αρχική αξία 7,0 (!) και συγκέντρωσε 15,825 βαθμούς από τους κριτές. Το βάθρο συμπλήρωσαν ο Κινέζος Γιανγκ Λιου με 15,750 και ο Ολλανδός Λαμπέρτους Φαν Γκέλντερ με 15,650.

«Ξεκίνησα τη χρονιά ιδανικά, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, αλλά μπορώ να πάω ακόμα καλύτερα! Το πρόγραμμά μου είναι καινούργιο και έχω κι άλλη δουλειά μπροστά μου, ώστε να τελειοποιήσω την εκτέλεση.

Είναι πολύ σημαντική η έξοδος του προγράμματός μου, επειδή έχει μεγάλη δυσκολία, αλλά και επειδή είναι η τελευταία εντύπωση που μένει. Αν όλα πάνε καλά, πιστεύω ότι θα είμαι ανάμεσα στα φαβορί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», υπογράμμισε μετά την επικράτησή του ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Αργυρός ο Κοσμίδης στο έδαφος

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Λευτέρης Κοσμίδης στις ασκήσεις εδάφους στο Challenger του Κότμπους. Ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης βαθμολογήθηκε με 15,125 από τους κριτές με το πρόγραμμα που παρουσίασε να έχει αρχική αξία 6,5.

Την ίδια αρχική αξία είχε το πρόγραμμα και του Γερμανού Ματίας Φάρινγκ, ο οποίος συγκέντρωσε 15,275 βαθμούς και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στην τρίτη θέση ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σατίλοφ με 15,075.

«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου, όχι όμως από τη βαθμολογία και τη θέση μου. Πιστεύω ότι υπήρξε μια μικρή αδικία. Ο Γερμανός αντίπαλός μου κρατήθηκε ψηλότερα στη βαθμολογία λόγω έδρας, ήταν δύσκολο να τον κερδίσω μέσα στη χώρα του. Για μένα πάντως ήταν ένας επιτυχημένος αγώνας προετοιμασίας ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα βρίσκομαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Χαίρομαι για το γεγονός ότι έφτασα τα 20 μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα, είναι κάτι που δείχνει ότι έχω μια σταθερά καλή πορεία όλα αυτά τα χρόνια», σχολίασε ο Λευτέρης Κοσμίδης.

Το παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους ολοκληρώνεται την Κυριακή με το δεύτερο σκέλος των τελικών οργάνων, που επίσης θα περιλαμβάνει διπλή ελληνική συμμετοχή. Ο Βασίλης Τσολακίδης θα αγωνιστεί στο δίζυγο και η Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, στοχεύοντας αμφότεροι σε μια θέση στο βάθρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024