Πάνω από 50 νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ στη Λιβύη
Σε 51 ανέρχονται από το Σάββατο οι θάνατοι από την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ στη Λιβύη ενώ άλλοι 378 άνθρωποι πάσχουν από δηλητηρίαση, δηλώνουν οι Αρχές της χώρας. Η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται στη Λιβύη, αλλά παρ' όλα αυτά το λαθραίο και πολύ επικίνδυνο αλκοόλ τροφοδοτεί τη μαύρη αγορά.
Σε 51 ανέρχονται από το Σάββατο οι θάνατοι από την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ στη Λιβύη ενώ άλλοι 378 άνθρωποι πάσχουν από δηλητηρίαση, δηλώνουν οι Αρχές της χώρας.
Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 16 θανάτους και 310 περιστατικά δηλητηρίασης, από πέντε θανάτους που είχαν αναφερθεί την Κυριακή.
Τα θύματα είναι 19-50 ετών, λίβυοι, αλγερινοί και τυνήσιοι. Κάποιοι από τους δηλητηριασμένους έχουν τυφλωθεί, άλλοι έπεσαν σε κώμα ή υπέστησαν νεφρική ανεπάρκεια.
Το υπουργείο Υγείας είχε προειδοποιήσει μάλιστα ότι ο αριθμός υπήρχε κίνδυνος να αυξηθεί.
Η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται στη Λιβύη, αλλά παρ’ όλα αυτά το λαθραίο αλκοόλ τροφοδοτεί τη μαύρη αγορά.
Ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας του Ιατρικού Κέντρου της Τρίπολης, Γιούσεφ Αλ Ουάφι, εξήγησε Κυριακή ότι «οι προκαταρκτικές εξετάσεις αποκάλυψαν συμπτώματα δηλητηρίασης μετά την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ που περιείχε μεθανόλη, μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια, τύφλωση και επιληπτικές κρίσεις, καθώς και το θάνατο του θύματος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Νότιο Σουδάν: Πυρπόλησαν και λεηλάτησαν τις εγκαταστάσεις της Save the Children στην Τζόνγκλεϊ
- Βενεζουέλα: Νομοσχέδιο για την αμνηστία υιοθέτησε ομόφωνα σε πρώτη ανάγνωση το κοινοβούλιο
- Κολομβία: Δύο σωματοφύλακες γερουσιαστή σκοτώνονται σε ένοπλη επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του
- Μαρόκο: Πάνω από 140.000 άνθρωποι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών
- Ιράν: Ο Λευκός Οίκος υπενθυμίζει ότι ο Τραμπ έχει «πολλές επιλογές» στη διάθεσή του «πέρα από τη διπλωματία»
- Λούκα Κατσέλη: Σημαντική η απόφαση του Αρείου Πάγου για την οικονομική επιβίωση χιλιάδων δανειοληπτών