Εισαγγελική έρευνα για το λαθρεμπόριο αλογίσιου κρέατος στην Ελλάδα
Υπό εισαγγελική διερεύνηση τίθενται οι καταγγελίες για κυκλώματα που κλέβουν άλογα ή αγοράζουν γερασμένα και υποσιτισμένα ιπποειδή, με στόχο να τα μεταπωλήσουν στην Ιταλία ως βοδινό ή αρνίσιο κρέας.
Υπό εισαγγελική διερεύνηση τίθενται οι καταγγελίες για κυκλώματα που κλέβουν άλογα ή αγοράζουν γερασμένα και υποσιτισμένα ιπποειδή, με στόχο να τα μεταπωλήσουν στην Ιταλία ως βοδινό ή αρνίσιο κρέας.
Στόχος της έρευνας είναι να διερευνηθούν καταγγελίες για παράνομα σφαγεία ιπποειδών που φέρονται να λειτουργούν στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας, καθώς και για κέντρα παράνομης αγοραπωλησίας γερασμένων και κακοποιημένων αλόγων στον Ασπρόπυργο Αττικής.
Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Real News που αναφέρεται σε λαθρεμπόριο αλόγων με βασικό προορισμό την Ιταλία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τουλάχιστον 20 τραυματισμένα και υποσιτισμένα άλογα εντοπίστηκαν σε χωράφια λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Ασπρόπυργου.
Σύμφωνα με καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων, τα άλογα αγοράζονται για 300 ευρώ έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με το βάρος τους, και αρκετά από αυτά μεταφέρονται στην Ιταλία με παράνομες διαδικασίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φωτογραφία – γροθιά στο στομάχι: Σκάβουν τάφους για τα 168 κορίτσια που σκοτώθηκαν στο σχολείο θηλέων στο Ιράν
- «Λες και δεν έχω αυτιά να ακούσω»: Ο Ανδρέας Μικρούτσικος θεωρεί πως ο Τόνι Σφήνος ειναι «άφωνος για Eurovision»
- Αντρέα Τρινκιέρι κι επίσημα στον ΠΑΟΚ – Πότε πιάνει δουλειά
- The Expla-in Project: Γιατί είναι σε συναγερμό η Κύπρος;
- Premier League: Κόκκινη κάρτα στο VAR για κόρνερ, προβληματισμός για την «αδιαφορία» των διαιτητών
- Ρούτε: Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο στο Ιράν


