Επεκτείνεται η συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με την ΕΤΕπ
Την επέκταση της συνεργασίας της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ), ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Τράπεζα Πειραιώς.
Την επέκταση της συνεργασίας της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ), ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Τράπεζα Πειραιώς.
Η ΕΤΕπ, σε συνέχεια της προηγούμενης επιτυχημένης συνεργασίας τόσο με την ελληνική τράπεζα, όσο και με τις θυγατρικές της στα Βαλκάνια, χορηγεί αρχικά 50 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα τα διαθέσει, υπό τη μορφή κυρίως επενδυτικών δανείων, σε τελικούς δικαιούχους που πραγματοποιούν επιλέξιμες επενδύσεις με βάση τα κριτήρια της ΕΤΕπ.
Το ποσό των 50 εκατ. ευρώ αποτελεί την πρώτη δόση από το σύνολο των 200 εκατ. ευρώ που προβλέπεται να χορηγηθούν στην Τράπεζα Πειραιώς από την ΕΤΕπ, με την εγγύηση του «Ελληνικού Ταμείου Εγγυοδοσίας Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις» του υπουργείου Ανάπτυξης.
Επιπλέον, η Πειραιώς έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα της ΕΤΕΑΝ ΑΕ, η οποία εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης αφενός μεν για τη σύσταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας, αφετέρου δε, για τη συνεπένδυση κεφαλαίων με το Ταμείο Επιχειρηματικότητας στο νέο Ταμείο Δανειοδοτήσεων με την επωνυμία «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση».
Το πρόγραμμα του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας αφορά την παροχή εγγύησης μέχρι 80% σε επενδυτικά δάνεια αλλά και σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Το πρόγραμμα συνεπένδυσης, αφορά χρηματοδότηση για κεφάλαια κίνησης και επενδυτικές δαπάνες ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και έχει συνολικό προϋπολογισμό 450 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά θα διατεθούν από τις τράπεζες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κηφισιά: Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 197 χλμ/ώρα – Δεν είχε δίπλωμα οδήγησης
- Μητσοτάκης για Ιράν: Δεν κακοκαρδίζει Ισραήλ – ΗΠΑ, αλλά «πρέπει να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
- Διαψεύδει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος τα περί εκτόξευσης ιρανικών πυραύλων προς την Κύπρο
- Ο Κόντης και η… παρερμηνεία για τον Παναθηναϊκό
- Τέμπη: «Όσο αναπνέω θα παλεύω για να μπουν φυλακή όσοι φταίνε» – Συγκλονίζει η Άλμα Λάτα που έχασε την κόρη της
- Αμερικανικές βάσεις: Πού βρίσκονται οι σημαντικότερες σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη – Πόσες έχει η Ελλάδα και η Κύπρος

