Απαράδεκτο να αρνείται να μας δει ο υπουργός Οικονομικών, λέει ο Γ.Σγουρός
Σκληρή επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, λέγοντας ότι παρά τα συνεχή αιτήματα των περιφερειαρχών για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, εκείνος αρνείται να τους δει. «Έχουμε κάνει αίτημα πέντε φορές στον κ. Στουρνάρα και ακόμα δεν έχει ευαρεστηθεί να μας δει. Είμαστε οι κλητήρες των υπουργείων εμείς και δεν μπορεί να μιλήσει σ’ αυτό το επίπεδο [...]. Μπορεί να του πούμε βλακείες, αλλά όποιος είναι καλός στις δικαιολογίες, σπανίως είναι καλός σε οτιδήποτε άλλο» είπε στον Βήμα 99,5.
Σκληρή επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, λέγοντας ότι παρά τα συνεχή αιτήματα των περιφερειαρχών για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, εκείνος αρνείται να τους δει.
«Έχουμε κάνει αίτημα πέντε φορές στον κ. Στουρνάρα και ακόμα δεν έχει ευαρεστηθεί να μας δει. Είμαστε οι κλητήρες των υπουργείων εμείς οι περιφερειάρχες, και δεν μπορεί να μιλήσει σ’ αυτό το επίπεδο. Τον σέβομαι και τον τιμώ, αλλά είναι απαράδεκτο ένας υπουργός Οικονομικών να του ζητάνε οι 13 περιφερειάρχες να τους ακούσει. Μπορεί να του πούμε βλακείες, αλλά όποιος είναι καλός στις δικαιολογίες, σπανίως είναι καλός σε οτιδήποτε άλλο» είπε στον Βήμα 99,5.
{{{ audio1 }}}
Οι 13 περιφερειάρχες της χώρας συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω γραφειοκρατίας.
Έργα υποδομών και δράσεις που μπλοκάρονται επί μακρόν στις ελεγκτικές Αρχές, κοινοτικά κονδύλια τα οποία χάνονται εξαιτίας της απαίτησης να περνάει η έγκρισή τους από τις κεντρικές υπηρεσίες, αλλά και αμέτρητες υπογραφές λόγω συναρμοδιοτήτων με διάφορα υπουργεία αποτελούν μερικά μόνο από τα παράπονα των περιφερειαρχών που εξέφρασαν στον πρωθυπουργό, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
«Έχουμε έναν κοινό εχθρό, το κεντρικό κράτος» σχολίασε χαρακτηριστικά μετά τη συνάντηση ο
πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. «Εάν δεν λύσουμε τα προβλήματα της γραφειοκρατίας, τα λόγια θα είναι λόγια», σημείωσε.
Ιδιαίτερα ενοχλημένος φέρεται να υπήρξε ο πρωθυπουργός, όταν ενημερώθηκε για τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που επικρατούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»
- Τα αντίποινα του Ιράν στην επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ έφεραν τον πόλεμο στην πόρτα του Περσικού Κόλπου
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις

