Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υπογράφεται την Τετάρτη η τριμερής συμφωνία για τον αγωγό TAP

Υπογράφεται την Τετάρτη η τριμερής συμφωνία για τον αγωγό TAP

Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα υπογραφεί την Τετάρτη στο υπουργείο Εξωτερικών η τριμερής Διακυβερνητική Συμφωνία Ελλάδας- Ιταλίας-Αλβανίας για την κατασκευή του Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Trans Αdriatic Pipeline -TAP). Ο TAP είναι η μοναδική επιλογή αγωγού για τη μεταφορά αζέρικου αερίου που διασχίζει την Ελλάδα. Η οριστική επιλογή της οδού μεταφοράς του αερίου να αναμένεται τον Ιούνιο.

Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα υπογραφεί την Τετάρτη στο υπουργείο Εξωτερικών η τριμερής Διακυβερνητική Συμφωνία Ελλάδας- Ιταλίας-Αλβανίας για την κατασκευή του Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Trans Αdriatic Pipeline -TAP).

Στην τελετή της υπογραφής θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν, έπειτα από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στον Αζέρο ομόλογό του.

Ο TAP συμμετέχει σε διαγωνισμό για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, με την οριστική επιλογή της οδού μεταφοράς του αερίου να αναμένεται τον Ιούνιο του 2013.

Ο Αδριατικός Αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας μέσω της Ελλάδας, της Αλβανίας και της Αδριατικής Θάλασσας στη Νότια Ιταλία και περαιτέρω στη Δυτική Ευρώπη.

Ο αγωγός θα ανοίξει έναν νέο -τον επονομαζόμενο Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου- προς την Ευρώπη και θα δημιουργήσει μια νέα διέξοδο στην αγορά για το φυσικό αέριο από την Κασπία Θάλασσα.

Ο TAP είναι η μοναδική επιλογή αγωγού που διασχίζει την Ελλάδα και, με 1,5 δισ. ευρώ θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα.

* Το πρωί ο Αντ.Σαμαράς, θα έχει συνάντηση με όλους τους περιφερειάρχες Ελλάδας, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών και Ανάπτυξης, κ.κ. Στυλιανίδη και Χατζηδάκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024