Με εντατικούς ρυθμούς η κατάρτιση των προγραμμάτων για το ΕΣΠΑ 2014 – 2020
Αγώνα δρόμου ξεκινά η κυβέρνηση προκειμένου να σχεδιαστεί το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 - 2020 μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής που δίνει στην Ελλάδα κοινοτικά κονδύλια συνολικού ύψους 18,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το θέμα, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των διαχειριστικών Αρχών, ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο σχεδιασμός των προγραμμάτων.
Αγώνα δρόμου ξεκινά η κυβέρνηση προκειμένου να σχεδιαστεί το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής που δίνει στην Ελλάδα κοινοτικά κονδύλια συνολικού ύψους 18,5 δισ. ευρώ.
Η Ελλάδα εξασφαλίζει 14,5 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 και 1,8 δισ. ευρώ από το διαρθρωτικό σκέλος της αγροτικής πολιτικής, ενώ στην απόφαση του Συμβουλίου γίνεται αναφορά στη χώρα μας προκειμένου να της δοθούν επιπλέον πόροι το 2016 όταν θα αναθεωρηθούν τα ποσοστά συμμετοχής της λόγω της μεγάλης συρρίκνωσης του ΑΕΠ από την κρίση. Από αυτή τη διορθωτική κίνηση αναμένονται 2 δισ. ευρώ.
Η Αθήνα θα ενισχυθεί και από το ταμείο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που συστήνεται με τον νέο προϋπολογισμό της ΕΕ, ενώ θα λάβει και 500 εκατ. για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Το βάρος πέφτει τώρα στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου το επόμενο διάστημα και μέχρι το καλοκαίρι να σχεδιάσει το νέο ΕΣΠΑ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μη χαθεί ούτε ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το θέμα αυτό, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη ο κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των διαχειριστικών Αρχών ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο σχεδιασμός των προγραμμάτων.
Όπως αναμένεται θα τεθούν κανόνες, ενώ θα ξεκινήσει και η λειτουργία συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τους τομείς όπου υπάρχει πρόβλημα.
Βασικός πυλώνας για την κατάρτιση του νέου ΕΣΠΑ θα είναι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, που επικαλείται η εφημερίδα, το νέο δεκαετές μοντέλο ανάπτυξης της χώρας που σχεδιάζουν από κοινού το ΙΟΒΕ και το ΚΕΠΕ μετά τις σχετικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι έδειξαν τα αλκοτέστ μετά το ρεβεγιόν Χριστουγέννων – Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι
- Παπανικολάου για Μόρις: «Τα πρώτα δείγματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά»
- Άγιος Δημήτριος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο δήμος
- Κυβερνοασφάλεια: Γιατί οι χάκερς αγαπούν τις γιορτές – Τρία τρανταχτά παραδείγματα των τελευταίων χρόνων
- Eternity C: Το μήνυμα του Έλληνα φρουρού που επέζησε της επίθεση των Χούθι
- Δήμος Αθηναίων: Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης σε άστεγους και οικονομικά ευάλωτους πολίτες

