Παραδοξότητες στις κρίσεις της Πυροσβεστικής βλέπει το ΠΑΣΟΚ
Για «σωρεία διαδικαστικών παραδοξοτήτων» στις τακτικές κρίσεις του έτους 2013 των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα αναφέρει ότι «σε μία περίοδο κρίσιμη τόσο για τη χώρα και την ποιότητα των θεσμών της, όσο και για την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, οι ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών προκαλούν εύλογο προβληματισμό». Η ανακοίνωση ζητά εξηγήσεις από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την υπηρεσιακή ηγεσία της Πυροσβεστικής.
Για «σωρεία διαδικαστικών παραδοξοτήτων» στις τακτικές κρίσεις του έτους 2013 των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.
Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα αναφέρει ότι «σε μία περίοδο κρίσιμη τόσο για τη χώρα και την ποιότητα των θεσμών της, όσο και για την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, οι ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών προκαλούν εύλογο προβληματισμό».
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:
«Την 05/02/2013 αξιωματικός αποστρατεύτηκε, στη θέση του επιλέχθηκε άλλος αξιωματικός, ο οποίος και τοποθετήθηκε σε υπηρεσία μετά από τη συνεδρίαση του αρμοδίου συμβουλίου μεταθέσεων. Την επόμενη ημέρα, ως εκ θαύματος, τόσο η απόφαση αποστρατείας, όσο και η απόφαση προαγωγής και τοποθέτησης των αξιωματικών εξαφανίστηκαν.
» Για πρώτη φορά κατά την διαδικασία κρίσεων από το αρμόδιο συμβούλιο παρίστατο ως τοποτηρητής, ο Υπηρετών αξιωματικός του Π.Σ. στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
» Αξιωματικοί χωρίς επιτελική εμπειρία, τοποθετούνται σε κομβικές θέσεις του Αρχηγείου του Π.Σ.
» Δεν λήφθηκε υπόψη το στοιχείο της αποφοίτησης από τη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας».
Η ανακοίνωση ζητά τις «αναγκαίες εξηγήσεις» από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την υπηρεσιακή ηγεσία της Πυροσβεστικής.
Παράλληλα, τονίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση του Π.Σ. θα καταθέσει πρόταση για την αλλαγή του συστήματος κρίσεων και προαγωγών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πάσχα: Τα ξεχωριστά έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής – Κατάνυξη, Επιτάφιοι και τοπικά δρώμενα
- «Καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει»: Η ατάκα του Μαρτίνεθ για τον Αταμάν και ο λόγος που ειπώθηκε
- Μακελειό στο Σουδάν με 32 νεκρούς μετά από επίθεση με drones στο Νταρφούρ
- Afrika Bambaataa: Πέθανε ο τραγουδιστής της χιπ χοπ σε ηλικία 68 χρόνων από καρκίνο
- Μυθικός «γύπας» ο Πέσιτς: Την… έπεσε στο flash interview σε Ιταλίδα δημοσιογράφο (vid)
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
