
Δεν υπάρχουν περιθώρια αλλαγών, λέει για την ανακεφαλαιοποίηση ο Γ. Στουρνάρας
Στην αποσαφήνιση ότι δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για διαφοροποίηση των όρων ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg. Ερωτηθείς ειδικά για το εάν θα υπάρξει μια «κακή» τράπεζα στην οποία θα περιέλθουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών, αποσαφήνισε πως η δημιουργία μιας «bad bank» δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Στην αποσαφήνιση ότι δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για διαφοροποίηση των όρων ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες, Τετάρτη, στην τηλεόραση του Bloomberg.
Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ακόμη πως υπάρχουν στοιχεία ότι η εμπιστοσύνη επανέρχεται στην ελληνική οικονομία και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην αύξηση των τιμών των ομολόγων και στην επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες.
Σε ερώτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για το εάν θα υπάρξουν αλλαγές σημείωσε πως δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για διαφοροποίηση των όρων.
Ερωτηθείς ειδικά για το εάν θα υπάρξει μια «κακή» τράπεζα στην οποία θα περιέλθουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών αποσαφήνισε πως η δημιουργία μιας «bad bank» δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Ο ίδιος εκτίμησε πως η ελληνική οικονομία μπορεί να ξεκινήσει να ανακάμπτει από το τέλος του 2013. «Η ανάκαμψη μπορεί να εμφανιστεί σε μηνιαία ή σε τριμηνιαία βάση προς το τέλος του έτους» τόνισε και συντάχθηκε με την εκτίμηση του ΔΝΤ για επιστροφή στην ανάπτυξη σε ετήσια βάση κατά 0,6% το 2014.
Για το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του χρέους είπε πως οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση του χρέους είναι ευπρόσδεκτη, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος θα χαιρέτιζε μια περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, που δρομολογεί το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΕΙΠΕΔ), είπε πως είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες πώλησης της ΔΕΠΑ και του ΟΠΑΠ.
Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε ανησυχία για το ανατιμημένο ευρώ, ωστόσο προσέθεσε ότι προς το παρόν οι τουριστικές κρατήσεις είναι πολύ καλές.
Τέλος, κληθείς να αναφερθεί στην επιστολή που έφθασε στο υπουργείο Οικονομικών και περιείχε σφαίρα δήλωσε ότι δεν θορυβήθηκε από το γεγονός αυτό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Έφεση από την Εισαγγελία Εφετών κατά της απόφασης για το revenge porn βίντεο με θύμα την Ιωάννα Τούνη
- Ο Ντόντσιτς κατακτά ξανά την Ευρώπη
- Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο Έλληνες που άνοιξαν ελληνική σημαία μέσα στην Αγία Σοφία
- Ντε Γκρες και επίσημα: Με τη σφραγίδα του ΣτΕ ο Παύλος και ακόμη 9 μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας
- Ο Τραμπ τα έβαλε και με τη Μελόνι – «Νόμιζα ότι είχε θάρρος, αλλά έκανα λάθος»
- Η Ουνιόν Βερολίνου στηρίζει την Μαρί Λουίζ Έτα – «Είναι ντροπή να γράφουν τέτοια σεξιστικά σχόλια»


