Διαψεύδει το ΥΠ.ΕΞ. τουρκικά δημοσιεύματα για εκπαίδευση τρομοκρατών
Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων ισχυρισμών στον τουρκικό Τύπο περί εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών ενώ διαψεύδει ακόμη ότι το θέμα τέθηκε και στη πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Κατάρ.
Σε κατηγορηματική διάψευση ισχυρισμών στον τουρκικό Τύπο περί εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών.
Το υπουργείο τονίζει ακόμη ότι καμία αναφορά δεν υπήρξε για αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν.
«Δεν κρύβουμε την έκπληξη μας. Εάν τούτο είχε συμβεί, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα είχε δώσει τη δέουσα απάντηση», αναφέρει το υπουργείο.
Όπως προσθέτει, «για μία ακόμα φορά, κατά τρόπο κατηγορηματικό, απορρίπτουμε και διαψεύδουμε τους ισχυρισμούς αυτούς, που τον τελευταίο καιρό, κατά τρόπο ατεκμηρίωτο, αυθαίρετο και ύποπτο επανεμφανίζονται σε κάποιες τουρκικές εφημερίδες.
» Στην Ελλάδα δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν στρατόπεδα τρομοκρατών, ούτε κέντρα εκπαίδευσής τους. Η Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα της τρομοκρατίας και έχει ταχθεί στην πρώτη γραμμή του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
» Η τουρκική πλευρά το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, μέσω των επισήμων διαύλων. Οι ισχυρισμοί αυτοί, όσο και εάν δεν πείθουν, δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και υπονομεύουν τις σχέσεις των δύο χωρών.
» Όσο για την τελευταία αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση, είμαστε από τους πρώτους που την καταδικάσαμε, εκφράζοντας τη συμπαράσταση μας τόσο στην αμερικανική, όσο και στην τουρκική κυβέρνηση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
