Συνελήφθησαν δύο υπόπτοι ως συνεργοί στην επίθεση στην Τουλούζη
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα στο πλαίσιο της έρευνας για συνεργους του Μοχάμεντ Μερά ενόπλου που σκότωσε πέρυσι το Μάρτιο επτά ανθρώπους στην Τουλούζη εμπνεόμενος από την αλ-Κάιντα. Οι γαλλικές αρχές δεν πιστεύουν ότι ο Μερά, που είχε σκοτώσει έναν ραββίνο, τρία παιδιά και τρεις στρατιώτες σε εβραϊκό σχολείο πέρυσι πριν πέσει νεκρός από σφαίρες της αστυνομίας, ήταν «μοναχικός λύκος», θεωρώντας ότι είχε υποστήριξη από το εξωτερικό και είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στη Γαλλία.
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα στο πλαίσιο της έρευνας για συνεργους του Μοχάμεντ Μεράχ ενόπλου που σκότωσε πέρυσι το Μάρτιο επτά ανθρώπους στην Τουλούζη εμπνεόμενος από την αλ-Κάιντα.
ΟΟι γαλλικές αρχές δεν πιστεύουν ότι ο Μερά, που είχε σκοτώσει έναν ραββίνο, τρία παιδιά και τρεις στρατιώτες σε εβραϊκό σχολείο πέρυσι πριν πέσει νεκρός από σφαίρες της αστυνομίας, ήταν «μοναχικός λύκος», θεωρώντας ότι είχε υποστήριξη από το εξωτερικό και είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στη Γαλλία.
Οι συλληφθέντες είναι δύο άνδρες ηλικίας 29 και 30 ετών και τέθηκαν υπό κράτηση στη νότια Γαλλία.
Ένας από τους αδελφούς του ενόπλου, ο Αμπντελκαντέρ Μερά, συνελήφθη την ημέρα που η αστυνομία περικύκλωσε το διαμέρισμα του αδελφού του, το Μάρτιο στην Τουλούζη. Αρνείται ότι ήταν συνεργός στους φόνους, αλλά παραμένει υπό κράτηση στη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής, όπως έχει χαρακτηριστεί, έρευνας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Το μήνυμα του Πολονάρα: «Στόχος μου να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό» (pic)
- Ουγγαρία: Το Κρεμλίνο λέει ότι ελπίζει σε ρεαλιστικούς δεσμούς με τη νέα ηγεσία μετά την ήττα Όρμπαν
- Η Γερμανία μειώνει τον φόρο στα καύσιμα λόγω της εκτόξευσης των τιμών
- Η έκπληξη του Ολυμπιακού στον Πίτερς για τα γενέθλιά του (vid)
- Απόδραση δύο κρατουμένων από το νοσοκομείο Τρικάλων
- Η Νατάσα Λιόν «συνελήφθη» από την ICE αφού απομακρύνθηκε από την πτήση της
