
Η Αντίγκουα κηρύσσει πόλεμο δικαιωμάτων στις ΗΠΑ
Και πολύ καλά κάνει.
Εδώ και χρόνια οι ΗΠΑ αρνούνται να επιτρέψουν την πρόσβαση των πολιτών τους στα online gambling sites της μικρής νησιωτικής χώρας. Διαδοχικές αποφάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου υπέρ της Αντίγκουα έχουν αγνοηθεί από τον γίγαντα που θεωρεί πως οι νόμοι είναι μόνο για τους άλλους.
Έτσι, η κυβέρνηση του παλαιού καταφυγίου πειρατών αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση. Ετοιμάζει λοιπόν μια υπηρεσία πώλησης αμερικανικών ταινιών, τραγουδιών και τηλεοπτικών σειρών μέσω διαδικτύου χωρίς να πληρώνει δικαιώματα στους δημιουργούς τους.
Πριν ξεκινήσει την υπηρεσία αυτή η Αντίγκουα προσπάθησε να συζητήσει τα σχέδιά της για αντίποινα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου αλλά οι ΗΠΑ προέβαλαν βέτο! Οι υπηρεσίες των ΗΠΑ έβγαλαν μάλιστα μια ανακοίνωση όπου αναφέρουν πως τέτοιες ενέργειες θα χαλάσουν το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και άλλες παρόμοιες και χιλιοειπωμένες αερολογίες.
Απτόητη όμως η Αντίγκουα προχωρά στην υλοποίηση των σχεδίων της. Και της ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Γιώργος Στ. Επιτήδειος
Γιώργος Επιτήδειος
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τις μεγάλες νίκες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού
- Γερμανία: Σύγχυση με την ειδική άδεια από τον στρατό για ταξίδια – Παρέμβαση για να καμφθούν οι αντιδράσεις
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League (vids)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]
- Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν 1-2: Άλμα πρόκρισης για τους Βαυαρούς (vids)
- Σπόρτινγκ-‘Αρσεναλ 0-1: Χρυσή αλλαγή ο Χάβερτς για τους κανονιέρηδες, «χτύπησε» στο 90+1’ (vid)

