Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στηρίζει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στηρίζει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κα Βασιλική Θάνου Χριστοφύλου και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Μανωλίδης εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να επιδώσουν την πρώτη αποστολή βοήθειας με ειδικά διατροφικά σκευάσματα για τις ανάγκες των χρονίως πασχόντων παιδιών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου-Χριστοφύλου και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Μανωλίδης εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να επιδώσουν την πρώτη αποστολή βοήθειας με ειδικά διατροφικά σκευάσματα για τις ανάγκες των χρονίως πασχόντων παιδιών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία αγάπης και αλληλεγγύης ζωτικής σημασίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία κάνει δωρεά στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής μια μεγάλη ποσότητα ειδικών σκευασμάτων διατροφής για παιδιά χρονίως πάσχοντα, που λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν τα ειδικά προϊόντα που επιβάλλει η πάθησή τους. Τα ειδικά αυτά διατροφικά προϊόντα (γάλατα, κρέμες κ.λπ.) αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σκευάσματα υψηλού κόστους που είναι απαραίτητα για βρέφη και παιδιά με ειδικά νοσήματα δυσαπορρόφησης, των οποίων η υγεία κρέμεται από μία κλωστή ζωής.

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ.Θάνου εξέφρασε το θαυμασμό της στο σπουδαίο έργο που επιτελείται στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, λέγοντας: «Με ιδιαίτερη χαρά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων γίνεται από σήμερα αρωγός στο σπουδαίο έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και με τη συνδρομή όλων των μελών της στηρίζει τα ανασφάλιστα παιδιά του Ιατρείου. Στόχος μας είναι να σταθούμε δίπλα στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, που πραγματικά μας εντυπωσίασαν τόσο στη δομή τους όσο και στο έργο τους, να συνεισφέρουμε σε όλα τα επίπεδα και να παρακινήσουμε και άλλους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, είπε χαρακτηριστικά: «ευχαριστούμε την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την προσφορά τους σε ένα έργο ζωής και ελπίδας για τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Τα παιδιά με σύνδρομα δυσαπορρόφησης, αν δεν πάρουν τα στοιχειακά γάλατα και τα κατάλληλα σκευάσματα διατροφής που τους κρατούν στη ζωή, η νόσος τους θα υποτροπιάσει, θα απορρυθμιστούν και μπορεί να πεθάνουν. Υπάρχουν χιλιάδες τέτοια βρέφη και παιδιά με σύνδρομα δυσαπορρόφησης αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο πρόβλημα σίτισης σήμερα στην Ελλάδα. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των φτωχών παιδιών με χρόνια νοσήματα δυσαπορρόφησης, τόσο των ανασφάλιστων που πρέπει να πληρώσουν εξ ολοκλήρου τα ειδικά γάλατα και προϊόντα διατροφής τους, όσο και των ασφαλισμένων που τώρα πια μετά τα ακρωτηριαστικά μέτρα του ΕΟΠΥΥ, το Νοέμβριο του 2012. Όταν η διατροφή ενός παιδιού που λαμβάνει ειδικά διατροφικά προϊόντα, ανέρχεται στα 1800 ευρώ το μήνα και η μέγιστη αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ, βάσει της τελευταίας τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας του Οργανισμού (ΦΕΚ Β 3054, 18/11/2012), είναι μόνο 400 ευρώ, αναρωτιέται κανείς πώς θα σιτιστούν αυτά τα βρέφη και τα παιδιά;»

Ο γενικός διευθυντής της Αποστολής κ.Δήμτσας χαρακτήρισε συγκινητική την πρωτοβουλία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και πρόσθεσε: «εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, σας ευχαριστούμε για τη συμβολή και τη στήριξή σας. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που ο κλάδος σας περνά. Ξέρουμε ότι η σημερινή σας προσπάθεια δίδεται από το υστέρημα σας Θα είμαστε και μείς δίπλα σας, γιατί αυτό που προσφέρετε στην κοινωνία είναι εξαιρετικά σημαντικό. Η συνεργασία μας με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ξεκινά σήμερα, θα έχει συνέχεια και θα λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στην ιατρική διακονία των αναξιοπαθούντων και εξαθλιωμένων συμπολιτών μας που άρρωστοι χτυπούν την πόρτα μας. Στόχος μας είναι να ανοίγουμε κάθε μερα και μια άλλη πόρτα για τους ανθρώπους αυτούς. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε μέσα από κάθε πρωτοβουλία μας και δράση μας, γέφυρες ελπίδας και αλληλεγγύης για τη στήριξη των ανασφάλιστων συνανθρωπων μας.»

health.in.gr

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024