H κορεατική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα ενός πρωτότυπου μοντέλου που θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο και όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει τον μελλοντικό αντίπαλο του Nissan Juke.

Αν και η KIA δεν είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτική σχετικά με την ταυτότητα του νέου μοντέλου, καθώς περιορίζεται να ανακοινώσει ότι πρόκειται για ένα νέο «αστικό concept με αγωνιστικά γονίδια», οι πρώτες εικόνες δείχνουν προς την κατεύθυνση ενός συμπαγών διαστάσεων SUV.

Ανεξαρτήτως της εξέλιξης που θα έχει το KIA Concept, όπως είναι προς το παρόν η ονομασία του, το παρών στην έκθεση της Γενεύης θα δώσουν οι εκδόσεις των cee’d και pro_cee’d με τα διακριτικά GT.

Οι δύο, GT, εκδόσεις θα εξοπλίζονται με κινητήρα GDI 1,6 λίτρων, απόδοσης 204 ίππων και 265 Nm, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων.

Έτσι, τα cee’d και pro_cee’d GT θα επιταχύνουν από 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 7,9 δευτερόλεπτα, στοιχείο το οποίο σε συνδυασμό με μια σειρά από στοχευμένες αλλαγές θα διασφαλίσουν ότι οι δύο εκδόσεις θα ανταποκρίνονται επάξια στο ρόλο των κορυφαίων της γκάμας.

auto.in.gr