Επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας εναντίον ομάδας της άκρας Αριστεράς
Υπό κράτηση τέθηκαν 85 άτομα στην Τουρκία μετά τη συντονισμένη επιχείρησης της αστυνομίας σε τρεις πόλεις εναντίον της εκτός νόμου ομάδας της άκρας Αριστεράς DHKP-C. Ανάμεσα 85 βρίσκονται και 15 δικηγόροι γραφείου στην Κωνσταντινούπολη, γνωστοί για την υπεράσπιση μελών του χώρου.
Υπό κράτηση τέθηκαν 85 άτομα στην Τουρκία μετά τη συντονισμένη επιχείρησης της αστυνομίας σε τρεις πόλεις εναντίον της εκτός νόμου ομάδας της άκρας Αριστεράς DHKP-C.
Μεταξύ των υπόπτων, οι οποίοι συνελήφθησαν κυρίως στην Άγκυρα, τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, περιλαμβάνονται περίπου 15 δικηγόροι ενός γραφείου της Κωνσταντινούπολης γνωστού επειδή αναλαμβάνει την υπεράσπιση μελών της άκρας αριστεράς, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Το κύμα των συλλήψεων είχε στόχο κύκλους που πρόσκεινται στο Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), που βρίσκεται στο ενέργειες στην Τουρκία από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.
Στις 11 Σεπτεμβρίου το DHKP-C είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση καμικάζι που είχε στοιχίσει τη ζωή σε έναν αστυνομικό στην Κωνσταντινούπολη. Περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ογανώσεων που θεωρούνται τρομοκρατικές από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Στάρμερ: Αποδεχθήκαμε αίτημα των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν βάσεις για αμυντικά πλήγματα κατά ιρανικών πυραύλων
- Ρόμα-Γιουβέντους 3-3: Ο Γκάτι μπήκε στο 88’ και στο 90-+3’ «πάγωσε» τους γηπεδούχους
- Ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον ψάχνει τα Adidas παπούτσια του σε μια νέα καμπάνια – Μήπως του τα έκλεψε η Κένταλ Τζένερ;
- Τέξας: Ενδείξεις «τρομοκρατίας» βλέπει το FBI στην ένοπλη επίθεση στο μπαρ του Όστιν
- Μεγάλη φωτιά σε ναυτική εγκατάσταση των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν
- «Ανακουφισμένος» ο Φρίντριχ Μερτς για το τέλος του καθεστώτος του Ιράν – «Δεν είναι ώρα για κήρυγμα», λέει
