Δυσμενέστερες προβλέψεις για την γερμανική οικονομία από την κυβέρνηση Μέρκελ
Η γερμανική κυβέρνηση προβλέπει μεγαλύτερη επιβράδυνση της ισχυρότερης ευρωπαϊκής οικονομίας κατά το 2013, με άνοδο του ΑΕΠ μόνο κατά περίπου 0,5%, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.
Η γερμανική κυβέρνηση προβλέπει μεγαλύτερη επιβράδυνση της ισχυρότερης ευρωπαϊκής οικονομίας κατά το 2013, με άνοδο του ΑΕΠ μόνο κατά «περίπου 0,5%», σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.
«Η κυβέρνηση αναμένει για το έτος αυτό μέση οικονομική ανάπτυξη κατά περίπου 0,5%. Τα προγνωστικά αυτά υποστηρίζονται από την πρόβλεψη ότι έπειτα από μία μη δυναμική εκκίνηση, η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί ταχύτερα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους» αναφέρεται στο δημοσίευμα που επικαλείται την ετήσια έκθεση του υπουργείου Οικονομίας, η οποία θα δοθεί αύριο στη δημοσιότητα.
Μέχρι σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση προέβλεπε ανάπτυξη κατά 1% για το 2013, έναντι 0,8% το 2012.
Ωστόσο, στις αρχές του Ιανουαρίου, ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ είχε προειδοποιήσει ότι τα αποτελέσματα του τέλους του 2012 ήταν χειρότερα από τα προβλεπόμενα και ότι η ανάπτυξη του 2012, τα προσωρινά στοιχεία για την οποία θα ανακοινωθούν σήμερα, θα βρίσκεται περίπου στο 0,75%.
Η γερμανική οικονομία, αφού επέδειξε αντιστάσεις παρά την κρίση χρέους της ευρωζώνης, αρχίζει να πλήττεται από την οικονομική επιβράδυνση των γειτονικών της χωρών.
Επειτα από αύξηση κατά 0,5% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε στη συνέχεια κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο και κατά 0,2% κατά το τρίτο τρίμηνο. Είναι πιθανόν ότι το γερμανικό ΑΕΠ θα έχει υποχωρήσει κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Μπόρνμουθ – Τσέλσι
- Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό της ιστορίας της με ισχυρές δυνατότητες αποτροπής
- Επιμένουν οι αγρότες: Απέκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στον Μπράλο
- LIVE: Έβερτον – Νότιγχαμ Φόρεστ
- Πώς θα λάβουν οι κτηνοτρόφοι τη συνδεδεμένη ενίσχυση – Οι 15 ερωταπαντήσεις
- Θάσος: Προσποιήθηκε τον αδελφό της για να βρει την πρώην γυναίκα του ο 55χρονος

