Σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο Ανδρέας Γ. Κουρής
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 11.000 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον Ανδρέα Γ. Κουρή για την κατηγορία της μης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 11.000 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον Ανδρέα Γ. Κουρή για την κατηγορία της μης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.
Ο Ανδρέας Κουρής συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης οικονομικού εγκλήματος για χρέη περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ του τηλεοπτικού σταθμού ALTER από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
Απολογούμενος ο επιχειρηματίας αρνήθηκε την κατηγορία και τόνισε ότι δεν έχει ποινική ευθύνη για τις οφειλές του σταθμού καθώς ήταν αντιπρόεδρος αλλά όχι εκτελεστικό μέλος της διοίκησης.
Αντίθετη κρίση για τον κατηγορούμενο εξέφρασε στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας Έδρας ο οποίος ζήτησε την ενοχή του Ανδρέα Γ. Κουρή επισημαίνοντας ότι δεν νοείται αντιπρόεδρος εταιρίας χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ανδρέα Κουρή τόνισαν στις αγορεύσεις τους ότι δεν προκύπτει δόλος εκ μέρους του, δηλαδή γνώση του για την οφειλή και κακόβουλη μη απόδοση της, επικαλέστηκαν το σχετικό ΦΕΚ για την ίδρυση της εταιρίας σύμφωνα με το οποίο δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες ο αντιπρόεδρος της και τόνισαν ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ καταδίκη αντιπροέδρου εταιρίας για μη καταβολή εισφορών.
Το δικαστήριο αρνήθηκε να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου που αιτήθηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου και ζήτησε να γίνει δεκτό ο Εισαγγελέας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός: Έφτασε τους 337 τίτλους
- ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-3: Πήρε το ντέρμπι και έβαψε «ερυθρόλευκο» το League Cup
- «Ήταν βάρβαρα βασανιστήρια» – Φρικιαστικές μαρτυρίες επιζώντων από τις «θεραπείες» μεταστροφής
- Πολεμικό κλίμα καλλιεργεί το Μαξίμου με τους αγρότες: Τρακτέρ κινείται με την όπισθεν εναντίον ΜΑΤ – Βροχή δακρυγόνων
- Ωραίο το πουλόβερ σου – Μήπως είναι φτιαγμένο από μαλλί gay προβάτων;
- Γερμανία: Δια πυρός και σιδήρου ο Μερτς – Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που έθεσε σε δοκιμασία την κυβέρνηση
