Με νέες κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς
Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις δηλώνουν οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες -μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ-, αντιδρώντας στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. αποφάσισαν ομόφωνα ότι δεν πρόκειται να δεχτούν καμία περαιτέρω μείωση μισθού.
Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις δηλώνουν οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες -μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ-, αντιδρώντας στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.
Συγκεκριμένα, τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. αποφάσισαν ομόφωνα ότι δεν πρόκειται να δεχτούν καμία περαιτέρω μείωση μισθού και «εάν γίνουν μονομερείς ενέργειες για βίαιη κατάργηση των ΣΣΕ και των συνταγματικά κατοχυρωμένων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων» θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων σε όλα τα επίπεδα.
«Η ένταξή μας στο ενιαίο μισθολόγιο οδηγεί στη βίαιη κατάργηση της ισχύος της ΣΣΕ, που υπογράψαμε όλα τα σωματεία τον Απρίλιο του 2012» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους επισημαίνοντας πως ήδη έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις στους μισθούς τους που ξεπερνούν το 35%.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι έχουν «υπερβάλει εαυτόν» για την κάλυψη των κενών από μετατάξεις, απολύσεις και συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους μισθοδοσίας της εταιρείας κατά 48,6% από το 2009.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς πραγματοποίησαν απεργία την Πρωτοχρονιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 59χρονης επιχειρηματία – Τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας
- Περιστέρι: Πυροβολισμοί σε γήπεδο – Αναζητείται ο δράστης
- Νέα δεδομένα για τον Πίτερς: «Ο Ολυμπιακός είναι σε επαφές με την πλευρά του…»
- Κατερίνα Καινούργιου: Γέννησε την κόρη της
- Χαλκιδική: Θρίλερ με τη σορό σε βαλίτσα – Η κραυγή μέσα στη νύχτα, η βέρα στο χέρι και η σοκαριστική μαρτυρία
- Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός κοντράρονται για την κούπα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
- ΙΣΑ: 5.400 γιατροί έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια
- Επιστροφή στη δράση στη Super League – Μεγάλες «μάχες» για τα play out σε Νίκαια και Τρίπολη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442