Βγαίνουν από το επίκεντρο του προγράμματος «Αριάδνη» οι συμβολαιογράφοι
Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας να ζητά από τους πολίτες να δηλώνουν κάθε αλλαγή της οικογενειακής τους κατάστασης σε συμβολαιογράφο, καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο, η κυβέρνηση αλλάζει εκ βάθρων το πρόγραμμα «Αριάδνη» που στοχεύει στην αντιμετώπιση του φαινομένου των συντάξεων - μαϊμου. Για το ζήτημα πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας. Σχολιάστε...
Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, να ζητά από τους πολίτες να δηλώνουν κάθε αλλαγή της οικογενειακής τους κατάστασης σε συμβολαιογράφο, καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο, η κυβέρνηση αλλάζει εκ βάθρων το πρόγραμμα «Αριάδνη» που στοχεύει στην αντιμετώπιση του φαινομένου των συντάξεων – μαϊμου.
Οι πολίτες αντέδρασαν για το παράβολο των 50 ευρώ που θα έπρεπε να καταβάλλουν σε κάθε τέτοια συμβολαιογραφική πράξη, ενώ οι συμβολαιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι το καθαρό ποσό που θα έφτανε σε εκείνους θα ήταν πολύ μικρό -της τάξης των 15 ευρώ- ενώ ο όγκος της δουλειάς τους θα αυξανόταν πολύ.
Το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να κάνει δραστικές αλλαγές στο πρόγραμμα «Αριάδνη» και για το λόγο αυτό πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το επίκεντρο του προγράμματος βγαίνουν οι συμβολαιογράφοι και μπαίνουν τα ηλεκτρονικά συστήματα.
Συγκεκριμένα, για τις γεννήσεις αλλά και τους θανάτους αναμένεται να αποφασιστεί ότι θα ενημερώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία από τα ληξιαρχεία.
Αντίστοιχα, για τους γάμους θα ενημερώνονται τα Ταμεία από τις εφορίες, όπου καταβάλλονται και τα σχετικά παράβολα, ενώ για τα σύμφωνα συμβίωσης τα Ταμεία θα ενημερώνονται από τους συμβολαιογράφους.
Με τον τρόπο αυτόν το υπουργείο φιλοδοξεί να εντοπίζει όλες τις περιπτώσεις όπου συντάξεις καταβάλλονται σε ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν πεθάνει.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής