Ρεύμα ζητούν ρομά της Νέας Κίου μετά από αστυνομική επιχείρηση διακοπής ηλεκτροδότησης
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης ρομά, οι οποίοι απέκλεισαν τον δρόμο Άργους - Νέας Κίου, ζητώντας να τους δοθεί νόμιμη άδεια ηλεκτροδότησης. Τα ξημερώματα προηγήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό στη Νέα Κίο, στη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί έκοψαν το ρεύμα σε παραπήγματα και σπίτια, που είχαν συνδέσει μόνοι τους παράνομα οι ρομά.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης ρομά, οι οποίοι απέκλεισαν τον δρόμο Άργους – Νέας Κίου, ζητώντας να τους δοθεί νόμιμη άδεια ηλεκτροδότησης. Τα ξημερώματα προηγήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό στη Νέα Κίο, στη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί έκοψαν το ρεύμα σε παραπήγματα και σπίτια, που είχαν συνδέσει μόνοι τους παράνομα οι ρομά.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση 14 άτομα προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Άργους.
Οι συγκεντρωμένοι, στη συνέχεια, έκαναν πορεία στους δρόμους του Άργους και κατέληξαν έξω από το νέο δημαρχείο, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Θεόδωρο Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι στο αίτημα των ρομά να τους δοθούν από τον δήμο άδειες για ηλεκτροδότηση των σπιτιών τους ζήτησε να προσκομίσουν στις υπηρεσίες του δήμου Άργους – Μυκηνών τις οικοδομικές τους άδειες, προκειμένου ο δήμος θα προχωρήσει τις διαδικασίες, ξεκαθαρίζοντάς τους πως σε διαφορετική περίπτωση ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα και δεν συνεργεί σε παρανομίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Μαλανδρίνου – Κατασχέθηκαν μαχαίρια, σουβλί και κινητά τηλέφωνα
- Του είπα ένα μεγάλο όχι: Όταν η ντίβα της μουσικής Ρομπέρτα Φλακ έριξε «άκυρο» στον Κλιντ Ίστγουντ
- Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν κατηγορεί το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ότι θέλουν να διαλύσουν τη χώρα του
- ΠΑΟΚ: «Να διαλευκανθεί άμεσα η δολοφονία του φιλάθλου μας»
- Το «Βουνό της Αξίνας»: Η μυστική υπόγεια φωλιά του Ιράν και το σχέδιο των ΗΠΑ για απόβαση κομάντος
- Ο Ταλ Ντίλιαν της Intellexa καίει την κυβέρνηση και για τις «εξαγωγές» του Predator σε τρίτες χώρες – Υπόλογη η Ελλάδα

