Στο επίπεδο-ρεκόρ αυξήθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια στην Ισπανία
Στο 11,2% του συνόλου του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων του τραπεζικού τομέα, ανήλθαν τα επισφαλή δάνεια στην Ισπανία, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζας της χώρας.
Στο 11,2% του συνόλου του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων του τραπεζικού τομέα, ανήλθαν τα επισφαλή δάνεια στην Ισπανία, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζας της χώρας.
Το ποσό των «κόκκινων» δανείων ανήλθε τον Οκτώβριο στα 189,6 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 7,4 δισ. ευρώ σε σχέση με το Σεπτέμβριο, οπότε το αντίστοιχο ποσοστό είχε διαμορφωθεί σε 10,7%.
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σημειώνουν σταθερή αύξηση στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας, οπότε έσπασε η «φούσκα» του κλάδου ακινήτων, ενώ η χώρα διανύει πλέον το δεύτερο κύκλο ύφεσης και ένας στους τέσσερις Ισπανούς βρίσκεται εκτός εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Deterrents: Το νεανικό εναλλακτικό ροκ γκρουπ στο Temple Athina
- Αιτωλοακαρνανία: Άγρια δολοφονία 50χρονου προέδρου κοινότητας με καραμπίνα
- Mercosur: Υπογράφεται σήμερα η ιστορική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ
- Παναθηναϊκός: Η… εξαφάνιση του Φαρίντ από τον Αταμάν (vids)
- Πατρινό Καρναβάλι: Σήμερα η επίσημη έναρξη του – Όλες οι εκδηλώσεις
- «Ό,τι δώσαμε δώσαμε», λέει ο Μητσοτάκης εν όψει της συνάντησης με αγρότες – Τι είπε για τις δηλώσεις Ανεστίδη