Δεν θα γίνουμε ο αποδιοπομπαίος τράγος στην υπόθεση Ντεπαρντιέ, λέει το Βέλγιο
Την παρέμβαση του Βέλγου ΥΠΕΞ προκάλεσε η υπόθεση του Γάλλου Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος επέστρεψε διαβατήριο και αριθμό κοινωνικής ασφάλισης στις Αρχές, προκειμένου να μην πληρώνει τόσους φόρους. Ο Ντιντιέ Ρέιντερς δήλωσε: «Δεν κατανοούμε αυτό τον τρόπο εξεύρεσης ενός αποδιοπομπαίου τράγου με την έννοια μιας γειτονικής χώρας όπου οι Γάλλοι θα βρουν καταφύγιο. Δεν λήφθηκε κανένα μέτρο στο Βέλγιο για την προσέλκυση οιουδήποτε Γάλλου πολίτη».
Την παρέμβαση του Βέλγου ΥΠΕΞ προκάλεσε η υπόθεση του Γάλλου Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος επέστρεψε διαβατήριο και αριθμό κοινωνικής ασφάλισης στις Αρχές, προκειμένου να μην πληρώνει τόσους φόρους. Ο Ντιντιέ Ρέιντερς δήλωσε:
«Δεν κατανοούμε αυτό τον τρόπο εξεύρεσης ενός αποδιοπομπαίου τράγου με την έννοια μιας γειτονικής χώρας όπου οι Γάλλοι θα βρουν καταφύγιο. Δεν λήφθηκε κανένα μέτρο στο Βέλγιο για την προσέλκυση οιουδήποτε Γάλλου πολίτη».
Η κυβέρνηση Ολάντ αποφάσισε στο πλαίσιο της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής, την επιβολή φόρου 75% στα πλέον ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια.
Ο επικεφαλής της βελγικής διπλωματίας όταν ερωτήθηκε επί του γαλλικού αιτήματος για φορολογική εναρμόνιση των ευρωπαϊκών χωρών, δήλωσε σύμφωνος με αυτό υπογραμμίζοντας όμως ότι «αυτό δεν σημαίνει πως όλος ο κόσμος θα εναρμονιστεί με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Παρίσι».
Ο Ζεράρ Ντεπαντιέ από την πλευρά του δήλωσε «προσβεβλημένος» από την επίθεση που δέχτηκε για την «αυτοεξορία» του στο Βέλγιο για φορολογικούς λόγους.
Ο διάσημος ηθοποιός θα ζητήσει πληροφορίες για να λάβει βελγική ιθαγένεια, που όπως επισημαίνει ο Ντιντιέ Ρέιντερς «μπορεί να γίνει σε σχετικά σύντομες χρονικές περιόδους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γλαβίνας: Ο Μητσοτάκης κανονικοποίησε το ρουσφέτι, η κυβέρνηση δεν έχει πλέον δημοκρατική νομιμοποίηση
- Σαουθάμπτον – Άρσεναλ 2-1: «Βόμβα» από τους «Άγιους», άφησαν εκτός FA Cup τους «κανονιέρηδες»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]
- Ηρακλής – Άρης 2-3 σετ: Ανατροπή ανόδου οι «κίτρινοι», επέστρεψαν στη Volley League μετά μετά από 10 χρόνια
- Η ιστορία δείχνει πως η Επαναστατική Φρουρά του Ιράν θα αντισταθεί μέχρι τελικής πτώσης σε μια εισβολή των ΗΠΑ
- Φωτιά σε όχημα στη λεωφόρο Αθηνών στον Ασπρόπυργο – Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αθήνα

