Στα 92 ευρώ η ημερήσια αποζημίωση για τα μέλη της Task Force
Επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ότι, τα μέλη της Τask Force λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση από τo ελληνικό κράτος για την τεχνική βοήθεια που παρέχουν στη χώρα μας. H ελληνική πλευρά με δράση που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» από το 2011, αναλαμβάνει την κάλυψη εξόδων ξένων κρατικών λειτουργών-εμπειρογνωμόνων (εισιτήρια, διανυκτερεύσεις, ημερήσια αποζημίωση 92 ευρώ), μέσα στα όρια της σχετικής νομοθεσίας της ΕΕ.
Επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ότι, τα μέλη της Τask Force λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση από τοελληνικό κράτος για την τεχνική βοήθεια που παρέχουν στη χώρα μας.
Όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσου Βολουδάκη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η ελληνική πλευρά με δράση που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» από το 2011, αναλαμβάνει την κάλυψη εξόδων ξένων κρατικών λειτουργών-εμπειρογνωμόνων (εισιτήρια, διανυκτερεύσεις, ημερήσια αποζημίωση 92 ευρώ), μέσα στα όρια της σχετικής νομοθεσίας της ΕΕ.
Όπως, όμως, υπογραμμίζει ο κ. Βολουδάκης, «δεν έχει σε καμία περίπτωση καταβληθεί από το εν λόγω πρόγραμμα μεγαλύτερη αμοιβή προς κρατικό λειτουργό οποιουδήποτε κράτους ή προς μέλος της Task Force».
Το έγγραφο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση αναφοράς του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιαπωνία: Προϋπολογισμό-ρεκόρ 665 δισ. ευρώ εγκρίνει η κυβέρνηση
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 32 τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
- Νιγηρία: Ο Τραμπ προειδοποιεί και για άλλους βομβαρδισμούς αν δεν σταματήσει η «σφαγή χριστιανών»
- Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία ζητά από τους αυτονομιστές του ΣΜΝ να αποχωρήσουν από τα εδάφη που κατέλαβαν
- Ονδούρα: «Συγχαίρει» η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας τον εκλεκτό του Τραμπ
- Νιγηρία: Πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ