Μείωση επισκεπτών και εισπράξεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τον Αύγουστο
Μείωση 8,8% σημείωσε τον Αύγουστο ο αριθμός των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας, ενώ οι εισπράξεις μειώθηκαν κατά 14,7% σε σχέση, επίσης, με τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Στους αρχαιολογικούς χώρους, τον ίδιο μήνα, καταγράφεται μείωση των επισκεπτών κατά 5,6% και μείωση των αντίστοιχων εισπράξεων σε ποσοστό 12,9%.
Μείωση 8,8% σημείωσε τον Αύγουστο ο αριθμός των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας, ενώ οι εισπράξεις μειώθηκαν κατά 14,7% σε σχέση, επίσης, με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.
Ως αποτέλεσμα, στο οκτάμηνο καταγράφεται μείωση 5% στους επισκέπτες και μείωση 21,5% στις εισπράξεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), στους αρχαιολογικούς χώρους παρατηρείται τον Αύγουστο μείωση των επισκεπτών κατά 5,6% και μείωση των αντίστοιχων εισπράξεων σε ποσοστό 12,9%.
Στο οκτάμηνο, ωστόσο, καταγράφεται αύξηση 2,3% στους επισκέπτες, αλλά μείωση 18,6% στις εισπράξεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισπανία: Μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται στη χώρα – Εκκενώθηκαν κοινότητες κοντά στη Μαδρίτη
- Γιορτή σήμερα 23 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 23.07.2026]
- Οι Χιτ απέλυσαν τον υπεύθυνο του καναλιού μετά την γκάφα με τον Λεμπρόν
- Επιθέσεις στο Ιράν από τις ΗΠΑ, ακούγονται εκρήξεις σε σημεία που χτυπήθηκαν και χθες
- Στην Αθήνα για τον Ολυμπιακό ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ: «Το να είμαι μέρος αυτής της οικογένειας είναι σπουδαίο»





