Χιλιάδες Ισπανοί με ειδικές ανάγκες διαδήλωσαν κόντρα στη λιτότητα
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Κυριακή στη Μαδρίτη χιλιάδες άτομα με ειδικές ανάγκες και οι συγγενείς τους, σε μία πρωτοφανή στα χρονικά διαδήλωση ενάντια στις περικοπές που επιβάλει η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι στις χορηγίες προς τις οργανώσεις που τους βοηθούν. «Κατεβαίνουμε στους δρόμους για πρώτη φορά στην ιστορία μας για να δείξουμε στους πολιτικούς ότι έχουμε φθάσει στο χείλος του γκρεμού» δήλωσε ο Λουίς Πέρες Κάγιο, πρόεδρος της ομοσπονδίας CERMI των οργανώσεων ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Κυριακή στη Μαδρίτη χιλιάδες άτομα με ειδικές ανάγκες και οι συγγενείς τους, σε μία πρωτοφανή στα χρονικά διαδήλωση ενάντια στις περικοπές που επιβάλει η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι στις χορηγίες προς τις οργανώσεις που τους βοηθούν.
Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι περίπου 50.000 άνθρωποι από όλη τη χώρα έλαβαν μέρος στη διαδήλωση.
«Κατεβαίνουμε στους δρόμους για πρώτη φορά στην ιστορία μας για να δείξουμε στους πολιτικούς ότι έχουμε φθάσει στο χείλος του γκρεμού» δήλωσε ο Λουίς Πέρες Κάγιο, πρόεδρος της ομοσπονδίας CERMI των οργανώσεων ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Η χρηματοδότηση έχει στερέψει επειδή οι τοπικές αρχές που δεν έχουν πλέον χρήματα έχουν καθυστερήσει κατά πολύ στην αποστολή των εμβασμάτων στις οργανώσεις των ατόμων με ειδικές ανάγκες, τονίζει η CERMI.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Σομαλιλάνδη: Το Ισραήλ υπερασπίζεται στο ΣΑ του ΟΗΕ την απόφασή του να την αναγνωρίσει
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Μύθοι και αλήθειες για τους «αιώνιους»
- Ο Τραμπ παρέχει πλήρη στήριξη στον Νετανιάχου – Aπειλεί Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ «αν συμπεριφέρονται άσχημα»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]
