Αδιέξοδο στη Θεσσαλονίκη μετά το χειρόφρενο σε αστικά και υπεραστικά λεωφορεία
Σε αδιέξοδο βρίσκονται μισό εκατομμύριο πολίτες στη Θεσσαλονίκη μετά το χειρόφρενο που τραβούν αστικά και υπεραστικά λεωφορεία λόγω οικονομικών προβλημάτων και χρεών. Οι υπεύθυνοι των ΚΤΕΛ επιμένουν στην επ'αόριστον διακοπή των δρομολογίων, εκτός από τη μεταφορά μαθητών και τη γραμμή Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ που ελέγχει τα αστικά λεωφορεία ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τα δρομολόγια το ερχόμενο Σάββατο αν δεν καταβληθεί μέρος των κρατικών επιδοτήσεων, που δίνονται για να παραμείνει χαμηλή η τιμή του εισιτηρίου.
Σε αδιέξοδο βρίσκονται μισό εκατομμύριο πολίτες στη Θεσσαλονίκη μετά το χειρόφρενο που τραβούν αστικά και υπεραστικά λεωφορεία λόγω οικονομικών προβλημάτων και χρεών.
Οι υπεύθυνοι των ΚΤΕΛ επιμένουν στην επ’αόριστον διακοπή των δρομολογίων, εκτός από τη μεταφορά μαθητών και της γραμμής Θεσσαλονίκη-Αθήνα.
Η διοίκηση του ΟΑΣΘ, με τη σειρά της, που ελέγχει τα αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη και κατέχει το μονοπώλιο στις αστικές μετακινήσεις από τη δεκαετία του ’50 ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τα δρομολόγια το ερχόμενο Σάββατο αν δεν καταβληθεί μέρος των κρατικών επιδοτήσεων, που δίνονται ώστε να παραμείνει χαμηλή η τιμή του εισιτηρίου, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Υπάρχουν χρέη σε προμηθευτές, ενώ πρώτη φορά δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί των εργαζομένων.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων